Besseling knalt omhoog in klassement waar Elvira een voorsprong neemt van 6 slagen!

Wat een derde ronde van Wil Besseling (foto) in het Cazoo Open in Wales. De enige overgebleven Nederlander, want eerder miste Lars van Meijel de cut, wist op de derde dag in 66 slagen rond te gaan en klom daardoor naar de gedeelde 10e plaats met 6-onder voor het toernooi. Zeven birdies en twee bogeys had Besseling die zondag opnieuw richting een flinke cheque lijkt te gaan.

De Spanjaard Nacho Elvira wist zijn voorspring te vergroten naar zes slagen. De Spanjaard had net als Besseling slechts 66 slagen nodig op de derde dag en staat nu met 16-onder bovenaan het klassement.

De Fin Mikko Korhonen de Zuid-Afrikaan Justin Harding de Amerikaan Chase Hanna en de Engelsman Calum Shinkwin staan met 10-onder gedeeld tweede in het klassement. De laatste wist met 63 slagen het clubhuis te bereiken en daarmee evenaarde hij de ronde van de Japanner Masahiro Kawamura op de tweede dag.

Elvira wist eerder in zijn 15 starts op de European Tour van slechts 5 toernooien de cut te halen en zijn beste prestatie tot nu toe was een 16e plek in het Abu Dhabi HSBC Championship.