Daan Huizing door in Italië waar Robbie van West de cut mist!

Met 5-onder par heeft Daan Huizing de derde ronde bereikt van het Italian Challenge in Italië. Na een eerste zonder bogeys of erger zag de tweede ronde op de Margara Golf Club er toch anders uit. Bogeys op twee en zes en een birdie op hole 5 zorgde voor 1-onder na zijn eerste 9 holes. Met de bogey op 11 zakte Huizing flink ik het klassement maar de 30-jarige Nederlander klom met birdies op 14, 15 en 16 weer terug in het klassement. De bogey op 18 zorgde er uiteindelijk voor dat hij in par zijn tweede ronde eindigde en op de gedeelde 11e plaats terecht kwam.

Robbie van West had een veel betere tweede ronde dan zijn eerste. Waren het nog 76 slagen in zijn openingsronde nu werd met 70 slagen zijn ronde onder par geëindigd. Helaas de +3 zorgde ervoor dat hij het weekend niet mag spelen want de cut kwam op 1-onder te liggen.

De 26-jarige Fransman Frederic Lacroix (foto) nam de leiding. Met 66 en 64 slagen staat hij met 12-onder op 1 slag afstand van de nummer twee in het klassement, de Spanjaard Manuel Elvira.

Op de derde plaats staat eveneens een Spanjaard en wel Santiago Tarrio met 11-onder par.