Belgische amateur Sueters eerste winnaar Beat The Pro bij KLM Open golftoernooi

08 09 2016 beatthepro

08 09 2016 beattheproDe Belg Jochem Sueters is de eerste ‘winnaar’ in Beat The Pro, de wereldprimeur in het KLM Open, waarbij amateurs het opnemen tegen professionele golfers. De 29-jarige golfliefhebber met handicap 5.9 deed het vanochtend op hole 14 van het KLM Open beter dan Tommy Fleetwood, Mikko Ilonen en Maarten Lafeber.

Sueters sloeg de bal op slechts één meter van de pin. Daarmee troefde de uit Tremelo afkomstige Belg drie gelouterde professionals af. Die namen hun ‘nederlaag’ sportief op. In de eerste zeven flights van de eerste ronde was het de amateur niet gelukt om de beste bal op hole 14 te slaan. Maar in flight nummer acht was het dus wel raak. Sueters won met zijn prestatie twee KLM-vliegtickets naar een Europese bestemming en ‘eeuwige’ roem.

Beat The Pro is een nieuw concept in het KLM Open. Amateurs krijgen vandaag en zaterdag op de par-3 hole 14 één kans om het beter te doen dan de deelnemers aan het KLM Open. In totaal beleven daardoor bijna tachtig amateurs een uniek moment in hun golfcarrière. Beat The Pro is een wereldprimeur op de European Tour.

Tickets voor het KLM Open zijn online te verkrijgen via klmopen.nl of aan de kassa.

Foto: In het midden Beat The Pro-winnaar Jochem Sueters, met links zijn caddie en rechts toernooidirecteur Daan Slooter.