ALPS Tour

Baanrecord brengt Ryan Lumsden aan de top Vince van Veen gedeeld 7e

8 juli 2021 – Albacete, Spanje. Met een tweede ronde in 62 slagen, 10 onder par, is de Schot Ryan Lumsden van de T32 van gisteren naar de top van het klassement geklommen en heeft hij met een totaal van 133 (-11) een voorsprong van één slag op de Franse Romain Guillon (134 , -10) en twee slagen op de Spanjaard Manuel Elvira die derde staat met 135 slagen (-9).

“Het spel is de laatste tijd beter geworden”, zei de 24-jarige Lumsden en winnaar in maart van het openingstoernooi van het seizoen in Italië, de Mira Golf Experience Acaya Open, en momenteel 9e in de Order of Merit. “Ik heb het de laatste tijd moeilijk, maar nu voelt mijn spel goed. Iedereen heeft me verteld dat als ik er in kan blijven geloven goede scores zouden komen, en ik dacht ja, het voelt alsof ik op een dag de schakelaar zou kunnen vinden, en dat was vandaag toevallig, dus het voelt geweldig! Ik wist niet helemaal zeker wat de sleutel was vandaag, ik begon duidelijk goed, ik had mijn wedges echt onder controle en daar had ik gisteren echt moeite mee, dus dat hielp echt, ik was ook goed vanaf de tee, dus over het algemeen denk ik dat mijn hele spel behoorlijk solide was. Als je jezelf veel wedges van de fairways over hebt kun je hier vrij laag gaan. De greens waren ook zeker wat zachter en dat maakte een groot verschil, want je kunt wat agressiever zijn naar de pin en een paar meter te kort gaan in plaats van misschien 10 meter zoals we dat gisteren deden”.

Vandaag kaartte Lumsden in totaal 12 birdies en twee bogeys, perfect gedeeld op front en back negens. “Ik ben absoluut op zoek naar een tweede overwinning dit seizoen, het is tot nu toe een beetje een strijd geweest, niet zozeer met mijn spel, maar met het binnenhalen van scores. Ik heb ook enkele toernooien gespeeld op de Challenge Tour en nogmaals mijn spel was behoorlijk solide. Ik heb het gevoel dat dit het keerpunt voor het seizoen zal”.

53 spelers haalde de cut die op par (144) kwam te liggen en onder hen zijn de leider van de OoM Angel Hidalgo Portillo, T26 op -3, n. 2 Jacopo Vecchi Fossa, T17 op -5, en n.3 Pierre Pineau 44e.

Vince van Veen, leider na de eerste ronde, viel wat terug in het klassement na een ronde van 71 slagen die hem met zijn openingsronde van 66 slagen op 7-onder par bracht. Ook Lars Keunen wist zich voor de derde ronde te plaatsen na 74 en 70 slagen (par). Hij deelt de 44e plaats. Davey Porsius miste de cut met 73 en 76 slagen (+5).

Credit photo: Tristan Jones Photography.