Vince van Veen leidt in Alps de Las Castillas

En weer een Nederlander die de top van een klassement heeft bereikt. Vince van Veen speelt deze week in Spanje en wel voor het Alps de Las Castillas. In dit ALPS Tour even dat op de golfbaan van de Club e Golf Las Pinaillas wordt gespeeld wist Van Veen met 66 slagen zijn eerste ronde te eindigen. Zijn eerste plaats met 6-onder moet hij wel delen met de Portugees Vitor Londot Lopes. Van Veen wist vooral in de eerste 9 holes te scoren met 6 birdies. In de holes 10 tot en met 18 maakte hij twee birdies maar ook twee bogeys.

Davey Porsius staat gedeeld 44e nadat hij in het toernooi had geopend met een ronde van 73 slagen (+1). Lars Keunen staat helaas 62e na een ronde van 74 slagen (+2).

“Het was een beetje een ronde dat op en neer ging, ik kwam niet goed uit de start en ik vocht om mijn weg te vinden op deze golfbaan en na waarschijnlijk zes-zeven holes had ik mijn golfswing onder controle en begon ik betere shots te slaan.  Natuurlijk gingen er een paar behoorlijk goede putts in voor mijn 6-onder’, zei Van Veen die een 9e plek heeft als zijn beste prestatie tot nu toe op de ALPS Tour.

“In het verleden bevond ik mij ook in deze positie, eigenlijk gebeurde het tijdens het vorige toernooi dat we in Italië speelden, dus nu raak ik meer vertrouwd met het feit dat ik bovenaan het klassement sta en begin ik meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik vind de baan erg leuk, hij is uitdagend en hoewel hij niet bijzonder lang is, zijn de greens veeleisend en soms, als je aan de verkeerde kant van de fairway bent, kun je hem niet dicht bij de vlag slaan. Dat is eigenlijk wat ik vandaag heb geprobeerd te doen, de goede plekken op de baan vinden en dat heb ik goed gedaan. Ik voel dat mijn spel verbetert en ik vind het leuk waar ik nu sta”.

Van Veen wist dit jaar al vier keer de cut te halen van een toernooi op de ALPS Tour. In de algemene Order of Merit staat hij 54e waar ook de top aan het eind van het seizoen een Challenge Tour kaart bemachtigt.

Het toernooi wordt over drie ronden gespeeld en na twee dagen is er een cut.

Live scoring hier  

Photo credits: Tristan Jones (left) and Filippo Vianelli.