Het eerste golfnieuws

Aydan Verdonk eindigt als beste Nederlander in Duitsland!

Robert Foley (c) Pro Golf Tour

Het leek er echt op dat Mike Toorop met een flinke voorsprong het Royal Homburger Open 2024 zou winnen. De Nederlander, die op de eerste dag in 58 slagen rondging en daarop een ronde van 63 slagen liet volgen, eindigde het toernooi met 68 slagen. Hierdoor zakte hij van de eerste plek naar een gedeelde 10e plaats met 9-onder par.

Waar ging het mis bij Toorop? Misschien maakte de gedachte dat hij zijn tweede wedstrijd op de Pro Golf Tour zou winnen hem zenuwachtig. In zijn laatste vijf holes verloor hij vier slagen, wat hem een plek in een eventuele play-off kostte.

Aydan Verdonk, die de wedstrijd twijfelachtig begon met een ronde van 66 slagen (par), wist gedurende de laatste twee ronden met scores van 61 en nogmaals 61 slagen Toorop te passeren in het eindklassement. Hij eindigde met 10-onder op een gedeelde zesde plaats en werd daarmee de beste Nederlander in het klassement. Verdonk, die bekendstaat als longhitter, slaat blijkbaar ook net zo makkelijk recht op een baan waar links en rechts van de fairways soms water of out-of-bounds zijn.

Nordin van Tilburg eindigde met 7-onder op een gedeelde 15e plaats en Dario Antonisse werd met 5-onder 23e. Rodi Vlasveld eindigde 29e (-3), Michael Wedema 39e (par) en Mike Korver 43e met 2-boven.

Het toernooi in Duitsland werd gewonnen door de Zwitser Robert Foley in een play-off tegen Owen Edwards. De twee waren eerder op 13-onder geëindigd.

Mike Toorop op weg naar overwinning in Duitsland na indrukwekkende scores van 58 en 63 slagen?