ProGolf Tour

Mike Toorop op weg naar overwinning in Duitsland na indrukwekkende scores van 58 en 63 slagen?

Mike Toorop

Mike Toorop heeft een flinke voorsprong genomen voor de derde ronde van het Royal Homburger Open 2024. De Nederlander, die op de eerste dag een ronde van 58 slagen noteerde, volgde dit op met een ronde van 63 slagen. Hierdoor staat hij met een totaal van 11-onder par drie slagen voor op zijn naaste achtervolgers, Michael Hirmer en Paul Schebesta.

Hoewel de golfbaan een par van 66 heeft, met smalle fairways en veel water- en out-of-bounds, is de score van Toorop nog steeds uitmuntend.

Verschillende Nederlanders hebben de cut gehaald en zijn terug te zien in de derde ronde. Michael Wedema klom met opnieuw een ronde van 63 slagen naar de 10e plaats en staat nu op 6-onder. Aydan Verdonk en Nordin van Tilburg klommen naar de gedeelde 14e plaats met respectievelijk 6 en 5-onder par. Verdonk ging rond in 61 slagen, terwijl Van Tilburg een ronde van 62 slagen noteerde.

Dario Antonisse (68 slagen) zakte helaas wat weg in het klassement en deelt nu samen met Rodi Vlasveld (66 slagen) de 25e plaats met 3-onder par. Ook Mike Korver haalde de cut met 1-onder par.

Koen Kouwenaar (+3), Beau Coenraad (+8), Gavin de Gelder (+15) en Michel van Zijl (+16) misten helaas de cut. Van Zijl speelde op zich een redelijk toernooi, maar maakte op de eerste dag een 10 op hole 10, een par 4, en direct daarna een dubbel bogey, wat hem 8 extra slagen kostte.

Mike Toorop met ronde van 58 slagen aan de leiding in Royal Homburger Open 2024