Het eerste golfnieuws

Aydan Verdonk eindigt als beste amateur in Hacienda del Alamo Open

Met helaas een aantal drie-putts heeft Aydan Verdonk zijn derde en laatste ronde in 72 slagen gespeeld. De speler uit Purmerend sloeg ook dit keer veel greens in regulation maar zijn putter liet hem dit keer flink in de steek. Met 70, 69 en 72 slagen eindigde hij toch ruim onder par en wel met 5-onder als gedeeld 6e en als beste amateur! Verdonk kwam op de laatste dag tot het maken van vier birdies maar had net zoveel bogeys voor een ronde van par.

De overwinning in Spanje ging naar een Zuid-Koreaan en wel Gyu ho Lee met 10-oner par. Zijn landgenoot, Jee hyum Ahn eindigde samen met de IJslander Thor Njornsson gedeeld tweede met 8-onder.

De Nederlanders Tim van der Steen en Emilio Meijer werden met +3 gedeeld 24e. Ricardo Veldman en Hidde van Breukelen eindigden met +13 en +17 op de 48e en 52e plaats.

De Zwitser Nico Waser mag best even achter zijn oren krabbelen met een score na drie ronden van +80! Hij wist gedurende het toernooi wel iedere keer zijn ronde te verbeteren met 112, 96 en 88 slagen. Hij eindigde als laatste in deze wedstrijd!

In het toernooi speelde onder andere een oud European Tour speler de Spanjaard Miguel Angel Martin. Hij eindigde met 7-onder op de 4e plaats in het klassement.

Het Hacienda del Alamo Open is een onderdeel van de Murcia February Series. Eerder werd het Lo Romero classic gespeeld. De laatste wedstrijd van deze series in het La Serena Mar Menor Open dat van 18 tot en met 20 februari gespeeld gaat worden en ook daar zullen diverse Nederlanders in meespelen.

Aydan Verdonk eindigt als beste amateur in Hacienda del Alamo Open