Aydan Verdonk pakt de leiding in Hacienda del Alamo Open

Met 70 en 69 slagen, 5-onder par, is de Nederlander Aydan Verdonk (foto) gedeeld leider geworden in het Hacienda del Alamo een toernooi op de Evolvo Tour. In Spanje wist hij met behulp van een gelegenheids caddie Wilbert Bruin Slot met 6 birdies een bogey en een dubbel bogey zijn tweede ronde te eindigen. De andere leider in het toernooi is de IJslander Thor Bjornsson. Opvallend is dat Verdonk de enige amateurspeler is in de top van het klassement. Met 4-onder delen alleen de professionals de Zuid-Koreaan Gyu ho Lee de Spanjaard Miquel Angel Martin en de IJslander Bjarki Petursson de derde plaats.

In het driedaagse event wist de Nederlander Emilio Meijer met twee ronden van 73 slagen met +2 op de gedeelde 24e plaats te komen. (+1). Zijn landgenoot Tim van der Steen, 76 en 71 slagen, staat nu met +3 gedeeld 26e. Een teamgenoot van Verdonk, Ricardo Veldman kwam tot twee keer 76 slagen en is nu gedeeld 46e. Veldman had helaas opnieuw weer een dubbel bogey in zijn ronde net als op de eerste dag. 

Hidde van Breukelen is de laagst genoteerde Nederlander in het klassement. Ging hij op de eerste dag nog rond in 82 slagen nu wist hij met 74 slagen toch een positieve ronde neer te zetten.

Aydan Verdonk start als beste Nederlander in Hacienda del Alamo Open