Austrian Golf Open: Nederlanders in actie in Oostenrijk

Aanstaande donderdag begint op de golfbaan van de Diamond Country Club in Atzenbrugg dichtbij Wenen het Austrian Open met veel Nederlanders. Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en Wil Besseling komen op de inschrijvingslijst voor. Martin Kaymer is ook een van de deelnemers.

Het Austrian Golf Open, die een prijzenpot heeft van 1 miljoen, kreeg deze datum nadat het Tenerife Open op Golf Costa Adeje nu zal plaatsvinden van 29 april tot en met 2 mei.

Keith Pelley, Chief Executive van de European Tour, zei: “Tijdens de pandemie moesten we flexibel zijn met onze planning en de aankondiging van vandaag is daar een ander voorbeeld van. “We zijn de Diamond Country Club en de Oostenrijkse golffederatie natuurlijk dankbaar dat ze ons opnieuw hebben geholpen om een volledig schema en speelmogelijkheden voor onze leden te blijven bieden. “Diamond Country Club is duidelijk een locatie die we heel goed kennen, en we kijken ernaar uit om daar volgende maand terug te keren.”

Het Austrian Golf Open werd voor het eerst gespeeld in 1990 toen Bernhard Langer de titel won.

Het toernooi van dit jaar wordt de 22e editie en de 11e opeenvolgende keer dat het wordt gespeeld op de Diamond Country Club. De Schot Marc Warren werd afgelopen juli de meest recente winnaar van het toernooi en eindigde één schot voor de Duitser Marcel Schneider om zijn eerste overwinning op de Europese Tour in zes jaar te claimen. Dit jaar zal de Schot niet meespelen. Het prijzengeld is nu verdubbeld. Won vorig jaar Warren nog slechts ruim 76.000 euro nu zal dat ruim het dubbele ervan zijn.