Ladies Tour

Anne Van Dam blijft schitteren op de KPMG Women’s Irish Open

DUBLIN – Het groene Ierse landschap wordt dit jaar nog mooier gemaakt door de uitmuntende prestaties van de Nederlandse golfer Anne Van Dam op de KPMG Women’s Irish Open. Met een sublieme ronde van 66 slagen (-6) blijft Van Dam aan de leiding met een indrukwekkende voorsprong van drie slagen, met nog één ronde te gaan. Haar totaal van 15 onder par is een testament aan haar vastberadenheid en vaardigheid.

Anne Van Dam begon de dag met een vurige start door direct een birdie op de eerste hole te noteren. Ze zette haar formidabele spel voort en voegde nog twee birdies toe op de derde en negende hole. Hoewel ze een enkel schot moest inleveren op de 13e hole, liet Van Dam zien dat ze veerkrachtig is door terug te komen met drie birdies in haar laatste vier holes. Dit resulteerde in een ronde van 66, waarmee ze haar leidende positie versterkte.

“Dat is golf, je grind altijd tot de laatste hole,” aldus de 27-jarige Van Dam. Haar vastberadenheid werd duidelijk weerspiegeld in haar spel en in het bijzonder in haar laatste hole, waar ze een verre putt maakte om haar ronde af te sluiten.

Van Dam erkende dat het niet haar beste dag was, maar ze prees haar vermogen om te blijven strijden onder druk. Haar zelfvertrouwen op de greens is de afgelopen maanden duidelijk gegroeid en haar spel laat zien dat ze aan veel positieve veranderingen heeft gewerkt. Ze is vastbesloten om morgen dezelfde strategie te volgen en haar eerste LET-titel sinds 2019 veilig te stellen.

Er hangt een zweem van déjà vu rond Anne Van Dam op het prachtige Dromoland Castle, waar ze in 2022 ook aan de leiding stond in een 54-holes toernooi. Deze ervaring heeft haar geholpen om mentaal sterker te worden en het verleden los te laten.

“Ik hou van het gevoel om onder druk te spelen,” zei Van Dam. “Het kan geweldige dingen met je doen, maar het kan ook slechte dingen met je doen, en ik heb beide meegemaakt. Ik ben erg enthousiast over deze uitdaging en kijk uit naar morgen om mijn ding te doen.”

In de achtervolging staat de Zweedse Lisa Pettersson, die solo op de tweede plaats staat met een totaal van 12 onder par na een sterke ronde van 67 (-5). Pettersson, die eerder dit seizoen het Helsingborg Open won, liet slechts twee bogeys toe op haar scorekaart en voegde daar maar liefst zeven birdies aan toe.

De Engelse Alice Hewson en de Indiase Diksha Dagar delen de derde plaats met 11 onder par na rondes van respectievelijk 68 (-4) en 71 (-1). Hewson, momenteel 16e in de Race to Costa del Sol van 2023, speelde een solide ronde met zes birdies en twee bogeys, terwijl Dagar een iets lastigere dag had met zes birdies, drie bogeys en één dubbele bogey.

De Tsjechische Sara Kouskova maakte indruk door de ronde van de week te produceren met een score van 64 (-8), waardoor ze opklom in het klassement. De winnaar van de LET Access Series Order of Merit 2022 staat nu op een gedeelde vijfde plaats.

Het belooft een opwindende laatste ronde te worden op de KPMG Women’s Irish Open, met Anne Van Dam aan de leiding en een sterke concurrentie die klaar staat om haar uitdaging aan te gaan. Het publiek kan zich verheugen op nog een dag vol spannend golf op dit prachtige Ierse parcours.

Anne van Dam schittert en grijpt de tweede plaats in Ierland