Angel Hidalgo Portillo wint en Vince van Veen eindigt als 22e in Italië

18 juni 2021 – Como, Italië. Angel Hidalgo Portillo heeft zijn tweede overwinning in de ALPS Tour behaald door het Memorial Giorgio Bordoni met 14-onder (196 slagen) te eindigen op Golf Club Pinetina. Vince van Veen die de leiding nam na de eerste dag met een ronde van 64 slagen zakte na twee ronden van 70 slagen terug naar 6-onder en de gedeelde 22e plaats. Davey Porsius werd met 4-onder gedeeld 33e.

“Ik begon goed, maakte twee solide putts en op de vierde weet ik niet wat er gebeurde. Ik sloeg een straight shot OB toen maakte ik een bogey op de zevende. Op dat moment zei ik tegen mezelf: wow, ik moet een paar birdies gaan maken”.

In dit stadium van de dubbel bogey en de bogey zat Hidalgo op -10 en leek het toernooi hem door de vingers te glippen, want hij was teruggevallen naar de vierde plaats, drie slagen achter de leider. Maar hij bleef gefocust en keerde het tij: “Ik maakte een goede birdie op de tiende en vanaf dat moment voelde ik me beter. Ik heb de hele week de back-nine heel goed gespeeld en vandaag had ik twee geweldige putts voor birdie op de zestiende en zeventiende.

Met vier birdies op zak ging hij op -14 richting de achttiende green:” Ik had het klassement vaak in het oog, maar het was grappig op de 18e fairway toen ik zag dat de Italiaan (Giovanni Manzoni ) 14 onder was en ik zei, oké, ik moet gewoon par maken en misschien naar een play-off gaan, dat is oké. Dus concentreerde ik me op het maken van par en toen ik bij de green kwam en naar de helling keek, zei mijn caddie: “twee putts is genoeg” en dat is wat ik deed”.

Inderdaad, de Italiaanse amateur Giovanni Manzoni had vandaag een droomronde gespeeld met een perfecte kaart met 7 birdies en kwam op 14-onder op de achttiende. Maar zijn enige bogey van de dag zorgde voor een respectabele gedeelde tweede plaats met -13 (197). Zijn landgenoot Leonardo Rigamonti en mede-amateur speelde eveneens een solide ronde met vijf birdies en één bogey om de tweede plaats te delen.

Met een reeks overwinningen op zak leidt Hidalgo nu de Order of Merit met 20.578 punten. Jacopo Vecchi Fossa uit Italië schuift terug naar de tweede plaats met 18.152 punten en de Fransman Pierre Pineau blijft derde op 11.897.

Na twee back-to-back competities hebben de spelers nu een beetje rust voordat ze van 7 tot 9 juli naar Spanje gaan voor de Alps de Las Castillas dat wordt gespeeld op de Club de Golf Las Pinaillas.