Het eerste golfnieuws

Angel Cabrera wint het Benson en Hedges

ImageRolf Muntz speelde de laatste dag van het Benson en Hedges International Open in 70 slagen (-2) en daarmee steeg hij gelukkig nog een aantal plaatsen in het klassement. Drie birdies en 1 bogey stonden er op zijn kaart na afloop van zijn ronde. Muntz verdiende met zijn gedeelde 24e plaats nog ruim 17.000 euro en steeg daarmee naar de 56e positie op de Volvo Order of Merit.

Het had maar een paar meter gescheeld of er was een andere winnaar geweest. Angel Cabrera (foto) sloeg zijn bal met een ijzer naar de green van de 18e en deze werd opgevangen door het publiek. Als de bal een paar meter verder terecht was gekomen, was hij zeker in het water verdwenen en was Bary Lane waarschijnlijk de winnaar geweest.

Een tijd lang gingen er 4 spelers aan de leiding. Colin Montgomerie, Padraig Harrington, Bary Lane en Angel Cabrera stonden lange tijd gezamenlijk op de nummer 1 positie. De eerste 2 eindigden op de gedeelde 3e plaats, Bary Lane werd uiteindelijk 2e.

Cabrera en Lane waren de enige twee van de vier die op de 18e een par konden maken. Lane moest een birdie maken om een play-off te forceren maar maakte zijn par op de 18e green. Zijn tweede slag vanuit de bunker met een wood raakte hij goed maar kwam een aantal meters te kort voor de green terecht. Zijn chip moest in de hole verdwijnen voor een play-off maar deze eindigde 1,5 meter naast de pin.

Eerder misten de Nederlanders Derksen en Lafeber de cut in het toernooi.