Het eerste golfnieuws

Shigeki Maruyama wint het Byron Nelson Classic

ImageEen fantastisch hoogtepunt op de 4e dag van het Byron Nelson Classic in Texas was de hole-in-one van Ernie Els op de 13e, een par 3 van 165 meter. Zijn bal vloog in 1 keer in de hole zonder stuit op de green.

Het publiek was nog links en rechts aan het kijken waar de bal gebleven was toen men begreep dat de bal in de hole verdwenen was. Els leek niet te weten waar zijn bal was gebleven maar het gejuich van het publiek gaf hem de verzekering dat zijn bal goed was. Els sloeg als enige op deze hole een hole-in-one tijdens dit toernooi.

De Japanner Shigeki Maruyama (foto) overleefde een aanval van Tiger Woods die met een ronde van 65 slagen redelijk dicht bij hem kwam. Maar een ronde van 68 slagen (-2) en een totaal van 266 slagen (-14) bleek voldoende te zijn voor Maruyama die daarmee een tweede overwinning op de PGA Tour boekte.

Maruyama verdiende niet alleen 864.000 dollar met zijn overwinning maar ook toegang tot het US Open. Achteraf vertelde hij niet te weten waar hij het gelukkigst mee moet zijn. ?Het US Open spelen is altijd een droom van mij geweest en nu gaat het eindelijk echt gebeuren?, aldus Maruyama.

Een andere speler die ook alle reden had om erg gelukkig te zijn was Ben Crane. Met een eagle-birdie-par finish eindigde hij in het toernooi op de 2e plaats en met het verdiende prijzengeld van 518.000 dollar verzekerde hij al zijn tourkaart voor volgend jaar.

USPGA kampioen David Toms en Ernie Els eindigden op de gedeelde 4e plaats.