Het eerste golfnieuws

Muntz zakt iets weg in klassement, Lane leidt in B&H International Open

ImageEen rommelige ronde was het voor Rolf Muntz op de 3e dag van het Benson en Hedges International Open. Met 3 birdies en 6 bogeys eindigde hij zijn ronde (75 slagen). Muntz bevindt zich nog wel bij de beste 40 van het toernooi en wel op de 36e plaats.

Een andere speler die ook veel problemen ondervond op de baan was de Spanjaard Jos? Maria Olazabal. Hij begon zijn eerste 9 holes met dubbel bogeys op de 1e en 7e hole. Op de laatste hole, een par 3 van 162 meter, maakte hij 4 puts en dat overkwam ook John Daly. Olazabal eindigde zijn ronde in 77 slagen en zakte daarmee naar bijna onderaan het klassement.

Een man die geen last had van 4-puts of dubbel bogeys is Barry Lane (foto). Hij speelde zelfs op de 3e dag van het Benson en Hedges International Open een nieuw baanrecord. De 41-jarige sloeg op hole 9, een par 4 van 396 meter, zijn tweede slag met een ijzer in de hole voor een eagle! Hij maakte verder nog 6 birdies en 1 bogey voor een ronde van 65 slagen.

Greg Owen (-8) en Colin Montgomerie (-5) die als leiders de derde dag ingingen, staan respectievelijk 2 en 5 slagen achter Lane.