Amateur Rowin Caron en ‘Beat The Pro’ vallen op tijdens eerste dag KLM Open

Dirk Kuijt

Dirk KuijtNiet alleen Joost Luiten trok op de eerste dag van het KLM Open veel bekijks. Ook op de amateurs bij de wereldprimeur Beat The Pro, onder wie Feyenoord-voetballer Dirk Kuijt waren vandaag veel ogen gericht. De Nederlander Rowin Caron verraste op golfbaan The Dutch met knappe ronde van 66 slagen en een voorlopige gedeelde tweede plaats.

De Engelsman Ben Evans bracht vandaag de beste ronde binnen en zette daarmee het eerste ‘officiële’ baanrecord op 65 slagen (par 71) in de boeken. Laat op de dag kwam de Nederlander Rowin Caron daar heel dicht bij in de buurt. De 23-jarige amateur noteerde een bogeyvrije ronde van 66 slagen. Daarmee was hij met afstand de beste Nederlander op de eerste dag, die zonder de Belgische favoriet Thomas Pieters begon. Hij moest door hoge koorts, opgelopen na een insectenbeet, afzeggen.

JOOST LUITEN
De Nederlandse favoriet Joost Luiten vermeed weliswaar ook bogeys op zijn achttien holes, maar schreef vroeg op de dag slechts ‘slechts’ twee birdies op zijn scorekaart bij. Daarmee staat hij net buiten de top-30, een begin waar Luiten niet ontevreden mee was. ‘De eerste negen holes ging het nog niet heel erg goed en moest ik voor elke par vechten, maar na de eerste birdie kwam het vertrouwen in mijn swing wat terug. Ik had er misschien meer uit kunnen halen. Toch ben ik tevreden. Dit is een gevaarlijke baan, waar kleine foutjes je direct slagen kunnen kosten.’

ROWIN CARON
Die foutjes maakte Rowin Caron gisteren dan ook niet. De 23-jarige Caron, die vier jaar aan de Florida State University studeerde én golfde, wil aan het einde van dit jaar prof worden. ‘Ik heb erg solide gespeeld, weinig fairways en greens gemist. Gewoon de ballen op de goede plek geslagen. Ik was ook helemaal niet met mijn score bezig’, aldus Caron, die zegt in de Verenigde Staten veel te hebben geleerd. ‘Je speelt er op snelle greens en tegen veel goede spelers. Ook ben ik er als persoon een stuk zelfstandiger geworden.’

BEAT THE PRO
Het KLM Open beleefde op de eerste dag ook een wereldprimeur. Beat The Pro is een nieuw concept in het golftoernooi, waarmee de partners KLM en ING Private Banking invulling geven aan de ambities om de golfsport te verjongen en te vernieuwen. Vijftig amateurs kregen vandaag op de par-3 hole 14 één kans om het beter te doen dan de deelnemers aan het KLM Open. Een van die ‘gewone’ golfers was Feyenoord-spits Dirk Kuijt. Hij maakte geen ‘gelukkig’ debuut, maar drie andere amateurs wel. Zij sloegen de bal dichter bij de hole dan de drie professionals die op hetzelfde moment aan de beurt waren. Onder hen de pas 13-jarige Benjamin Reuter. Hij won daarmee twee vliegtickets. Ook zaterdag beleven nog dertig amateurs dit unieke moment in hun golfcarrière.

foto Dirk Kuijt door golfsupport.nl