ALPS Tour spelers samen met de Ladies Tour in het Roma Alps Open

Rome, Italië.  Golf Club Parco dei Medici verwelkomt de Alps Tour-spelers terug voor het Roma Alps Open. Na het hosten van de eerste ronde van de Qualifying School in 2020, verwelkomt de golfbaan deze keer ook spelers van de LET Access Series (LETAS), de officiële ontwikkelingstour van de Ladies European Tour. Dit wordt het tweede gemengde toernooi in de 20 jaar bestaan van de Alps Tour. Zo zal de Let speelser en Nederlandse Zhen Bontan ook meespelen en de Nederlanders  Lars Keunen, Vince van Veen en Davey Porsius!

De Alps Tour schreef in 2019 golfgeschiedenis toen het het eerste officiële mixed gender professionele golftoernooi in Europa organiseerde, de Saint Malo Golf Mixed Open. Dat toernooi eindigde met een gemengd Alpen/LETAS-podium, wat een mogelijk resultaat zou kunnen zijn hier in Rome voor het 10e evenement van het seizoen 2021.

De concurrentie belooft hevig te worden. Aan de kant van de Alps Tour zijn in totaal negentien spelers in de top twintig van de Order of Merit aanwezig en gretig naar punten. De derde plaats Ryan Lumsden, winnaar van de MIRA Golf Experience Acaya Open en flush van zijn tweede overwinning vorige week in de Alps de las Castillas, heeft er geen geheim van gemaakt dat hij er een drie overwinningen van wil maken. Hij zal echter dit niet cadeau krijgen aangezien de andere tweevoudig winnaar van dit seizoen, Angel Hidalgo Portillo uit Spanje, vastbesloten is om zijn OoM-eerste plaats te behouden. En niet te vergeten de nummer twee, Jacopo Vecchi Fossa, die niets liever zou willen dan een thuiszege.

Over naar de 44 LETAS-spelers, waar de Russische, Nina Pegova, een consistente vorm heeft getoond met drie top-10 finishes tot nu toe. De winnaars van de eerste drie evenementen van dit seizoen zijn aanwezig. Uit Engeland behaalde Lily May Humphreys haar eerste LETAS-overwinning in dezelfde maand dat ze professional werd bij de Golf Flanders LETAS Trophy in juni. Onder de 18 amateurs bevinden zich Marine Griffaut uit Frankrijk die een thuisoverwinning behaalde op de Montauban Ladies Open, terwijl Sara Kouskova de eerste Tsjechische speler ooit werd die een LETAS-evenement, de Amundi Czech Ladies Challenge, won, en de eerste Tsjechische amateur die een professionele wedstrijd won.

De Parco dei Medici Championship Course is technisch veeleisend met strategisch geplaatste bunkers en waterhindernissen. Om het speelveld gelijk te maken en eerlijk te zijn voor alle deelnemers is de baan zo opgezet dat rekening wordt gehouden met de afstanden van de tee van de verschillende categorieën spelers, evenals met de baanarchitectuur met betrekking tot de positionering van bunkers en gevaren.

Elke flight zal een mix zijn van Alps Tour- en LETAS-spelers en op basis van de overweldigend positieve feedback na de laatste mixed open, moeten de spelers genieten van hun rondes tussen de dennen, cipressen en treurwilgen in wat warme en zonnige omstandigheden belooft te worden.