149e Open Championship: Luiten met Veerman en Day de baan in!

De starttijden zijn bekend voor de eerste twee ronden van het 149e Open Championship. Joost Luiten tref de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman en de Australiër Jason Day in de eerste twee ronden. Op donderdag zal hij lokale tijd om 12.20 starten en op vrijdagochtend om 7.20.

Richard Bland zal de eerste zijn die start en wel om 6.35 amen met Andy Sullivan en Marcus Armitage. Ook Bryson DeChambeau zit onder de vroege starters hij zal samen met Jordan Spieth en Branden Grace om 9.25 de baan ingaan. De titelverdediger Shane Lowry zal met de nummer 1 van de wereld de Spanjaard Jon Rahm en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen om 9.58 starten.

Rory McIlroy liet weten in een persconferentie dat hij door het missen van de cut in het Schots Open van vorige week meer tijd heeft gehad om te trainen en dat hij het gevoel heeft dat het juist in zijn voordeel is nu. De 32-jarige die de laatste tijd toch kampt met een vormverlies liet weten dat hij in de vijf dagen dat hij heeft kunnen spelen en trainen en en rond de golfbaan van de Royal St. George.

“Een aantal jaren geleden miste ik de cut in The Memorial en won de week erna het Canadian Open. Ik miste de cut in The Masters en won vervolgens op Quail Hollow dus er kan dus van alles gebeuren en ik heb er goede hoop in”, aldus McIlroy.

SANDWICH, ENGLAND – JULY 11: A general view of The Open signage during a practice round of The 149th Open at Royal St George’s Golf Club on July 11, 2021 in Sandwich, England. (Photo by Warren Little/R&A/R&A via Getty Images)