Alfred Dunhill Championship: vroege start voor Besseling Van Meijel en Luiten 

Deze week vier Nederlanders in het Alfred Dunhill Championship dat gespeeld wordt op de Leopard Creek Country Club in Malelane in Zuid-Afrika. Wil Besseling, Lars van Meijel, Joost Luiten en Darius van Driel komen daar ook deze week in actie. Besseling, Van Meijel en Luiten hebben een zeer vroege start volgens de European Tour en wel op 6.30, 6.40 en 8.00. Van Driel mag in de middag starten en wel om 13.00. Op vrijdag zal het precies andersom worden en dan mag Van Driel vroeg op. 

Pablo Larrazabal (foto) keert terug als titelverdediger na zijn opmerkelijke overwinning in 2019. Met een ​​voorsprong van drie slagen op de laatste dag in Zuid-Afrika, waar blaren op zijn voeten de Spanjaard problemen opleverde met zijn swing en het hem erg moeilijk maakte om over de baan te lopen, begon hij toen zijn laatste ronde met drie bogeys in de eerste vijf holes. Uiteindelijk werden zijn eerste 9 holes in 41 slagen gedaan en weg was zijn voorsprong! Met onder andere drie birdies in zijn laatste vier holes wist hij alsnog het toernooi te winnen met een slag verschil.

Voor hem was het zijn eerste European Tour overwinning sinds 2015 en werd hij de derde Spaanse winnaar in de geschiedenis van het toernooi. Eerder wisten zijn landgenoten Alvaro Quiros en Pablo Martin de wedstrijd te winnen.  Larrazabal omschreef zijn laatste ronde later als ‘de zwaarste dag in zijn golfcarrière’.

Larrazabal is dus een van de vele voormalige kampioenen in het deelnemersveld met Quiros, Richard Sterne en 2016-winnaar Brandon Stone die ook in actie komen. Robert MacIntyre speelt voor het eerst sinds zijn overwinning op Cyprus Showdown en andere opvallende spelers waar rekening mee gehouden moet worden zijn Eddie Pepperell en Christiaan Bezuidenhout.

Het toernooi is een van de vier resterende evenementen op de Race to Dubai-kalender, met volgende week het South African Open en Golf in Dubai Championship, gevolgd door het seizoensafhankelijke DP World Tour Championship van 10 tot 13 december.