Alfred Dunhill Championship: Luiten met Besseling en Van Driel door en Meronk leidt!

Drie Nederlanders door in het Alfred Dunhill Championship. Joost Luiten, Wil Besseling en Darius van Driel wisten zich voor de derde ronde te plaatsen. De 34-jarige Luiten is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander op de golfbaan van de Leopard Creek Country Club. Met 3-onder deelt Luiten de 21e plek. Besseling knokte zich terug in het toernooi. Na een slechte opening in het toernooi met 1-over wist de eveneens 34-jarige op de tweede dag met drie bogeys en 5 birdies zijn score op 1-onder te krijgen en staat daarmee nu 45e. Van Driel kwam op par en de 58e plaats en plaatste zich ook voor het weekend.

Onder ander de twee dubbel bogeys die Lars van Meijel maakte zorgde ervoor dat hij de cut ging missen. Hij eindigde met 78 slagen zijn tweede ronde en een score van +5.

Adrian Meronk (foto) kwam een grote stap dichter bij het worden van de eerste Poolse winnaar op de Europese Tour. Hij wist met 65 en 66 slagen zijn voorsprong op 3 slagen te krijgen.

Meronk die de cut in elk van zijn laatste drie starts gemist heeft gaat het weekend in met 13-onder en met een indrukwekkend voordeel dus van 3 slagen ten opzichte van Joachim B Hansen, de winnaar van Joburg Open van vorige week en Richard Bland uit Engeland die tweede staan. Robin Roussel deelt met Jayden Schaper die vierde plek met 8-onder.