Alfred Dunhill Championship: Besseling passeert Luiten in klassement en Meronk leidt

Wil Besseling heeft zijn eerste matige ronde in het Alfred Dunhill Championship wel achter zich gelaten. Begon de 34-jarige met een ronde van +1 het toernooi de tweede en derde dag werden in 2 en 4-onder. Met 5-onder voor de wedstrijd in Zuid-Afrika klom Besseling naar de gedeelde 18e plaats.

Besseling: “ik raakte op de 5e de vlag en deze stuiterde vervolgens zo het water in, over pech gesproken”. Hij maakte daar vervolgens nog een mooie bogey. 

Joost Luiten gaat helaas precies andersom en zijn scores worden met de dag slechter. Wist hij met 69 slagen op de eerste dag de golfbaan van de Leopard Creek Country Club te verlaten op de tweede en derde dag had hij 72 en 73 slagen nodig.Luiten staat nu met 2-onder gedeeld 36e.

Ook Darius van Driel zakte in het klassement. Met 73, 71 en opnieuw 73 slagen staat hij met +1 nu gedeeld 50e.

De nummer 261 van de wereld, kan de eerste Poolse winnaar van de European Tour worden. Adrian Meronk (foto) wist na zijn twee bogeys in zijn eerste vier holes toch zijn ronde met 71 slagen en met één-onder zijn ronde te eindigen. Hij heeft met 14-onder nu een voorsprong van 1 slag op de 19-jarige Zuid-Afrikaan Jayden Schaper.

Joachim B Hansen pakte de leiding toen Meronk de vierde hole bogeyde en hij een tik-in birdie maakte op de zesde, maar de Deen slaagde er niet in om op de 8e een up-en-down te maken en maakte bogey. Meronk begon zijn back-nine met opeenvolgende birdies en behield de eerste plaats toen Hansen een quadruple-bogey maakte op de 11e na het vinden van de bomen en vervolgens ook nog een drie-putt maakte.

Het toernooi is een van de vier resterende evenementen op de Race to Dubai-kalender, met volgende week de South African Open en Golf in Dubai Championship, gevolgd door het seizoensafhankelijke DP World Tour Championship van 10 tot 13 december.