DP World Tour

Alfred Dunhill Championship: 22k voor Besseling en eindigt als beste Nederlander

Toch weer een aardige beloning voor Wil Besseling na het halen van een gedeelde 13e plaats in het Alfred Dunhill Championship. Met 73, 70, 68 en 71 slagen eindigde de 34-jarige met 6-onder in het toernooi en verdiende ruim 22.000 euro. Ook belangrijk is dat hij weer wat plaatsen in de algemene ranking van de European Tour steeg en nu 64e staat waar de beste 60 zeker zijn van een plek in het zeer lucratieve toernooi het DP World Tour Championship in Dubai.

Joost Luiten werd uiteindelijk in Zuid-Afrika 31e. Een triple bogey op de 18e zorgde ervoor dat de eveneens 34e jarige met +1 en 1-onder voor het toernooi de wedstrijd eindigde. Voor Luiten was er een cheque van ruim 12.000 euro. Darius van Driel moest dit keer genoegen nemen met een gedeelde 44e met +2. 

Christiaan Bezuidenhout verzekerde zich van een tweede Europese Tour-titel met een indrukwekkende zege op eigen bodem tijdens het Alfred Dunhill Championship.

De nummer 61 van de wereld – de hoogst geplaatste speler in het veld – wist met een ronde van drie onder, 69 slagen, op de laatste dag op de golfbaan van Leopard Creek de week af te sluiten op 14 onder par.

De Engelse Richard Bland eindigde op een tweede plaats naast Adrian Meronk, Jayden Schaper en Sean Crocker, die zijn laatste hole net als Luiten met een triple bogey eindigde. Robert MacIntyre wist met een ronde van 67 slagen op de gedeelde zesde plaats te eindigen.

De overwinning van Bezuidenhout tilt hem naar de negende plaats in het Race to Dubai-klassement.

Het toernooi was een van de vier resterende evenementen op de Race to Dubai-kalender, met volgende week de South African Open en Golf in Dubai Championship, gevolgd door het seizoensafhankelijke DP World Tour Championship van 10 tot 13 december.