Besseling speelt in Dubai de rest van de Nederlanders in Zuid-Afrika

Deze week twee toernooien op de European Tour en wel in Dubai en in Zuid-Afrika. Het Golf in Dubai Championship presented by DP World dat gespeeld wordt op de Jumeirah Golf Estates in Dubai start woensdag met onder andere Wil Besseling (foto) in het deelnemersveld. De 34-jarige Nederlander staat nu nog 64e op de Order of Merit en de hoop is dat een goede prestatie hem binnen de beste 60 weet te krijgen dan speelt hij ook in DP World Tour Championship van 10 tot 13 december. De winnaar zal rond de 175.000 euro verdienen. 

In het South African Open dat wordt gespeeld op de Gary Player Country Club in Sun City zullen Darius van Driel, Lars van Meijel, Daan Huizing en Robbie van West starten. Het toernooi begint daar donderdag. De winnaar ontvangt later deze week een cheque van ruim 160.000 euro.

Het toernooi in Zuid-Afrika is een van de vier resterende evenementen op de Race to Dubai-kalender, met deze week het South African Open en het Golf in Dubai Championship dat wordt gevolgd door het seizoensafhankelijke DP World Tour Championship van 10 tot 13 december.