Alfred Dunhill Championship: goede start van Luiten en Van Meijel

Met een gedeelde 8ste plek na de eerste ronde van het Alfred Dunhill Championship kan Joost Luiten terugkijken op een goede opening in het toernooi. De 34-jarige wist op de golfbaan van de Leopard Creek Country Club in Malelane in Zuid-Afrika vier birdies te maken en had maar 1 bogey in zijn ronde. Met 3-onder staat Luiten wel op 4 slagen afstand van de twee leiders Fransman Robin Rousel en de Pool Adrian Meronk (foto).

De 26-jarige Lars van Meijel wist ook zijn ronde onder par binnen te brengen. Met vier birdies maar ook drie bogeys eindigde hij zijn eerste ronde met 1-onder en daarmee staat hij gedeeld 31e. Darius van Driel en Wil Besseling hebben morgen wat werk te verzetten,hun ronde van +1 bracht hen op de gedeelde 64e plaats. 

De titelverdediger Pablo Larrazabal had geen beste start in het toernooi. De 37-jarige opende met 74 slagen (+2) en staat daarmee gedeeld 81e. 

Roussel wist zijn eerste 9 holes met drie birdies en twee bogeys in 1-onder door te komen en met vijf opeenvolgende birdies vanaf de tiende en een birdie op de laatste hole op 7 onder te komen, Meronk had in zijn ronde twee eagles en vier birdies en een bogey. “Ik begon de ronde redelijk goed, dus dat gaf me een beetje vertrouwen”, zei Roussel. “Ik had vooral een hoop goede birdies en paar zeer goede putts.”

Roussel heeft deze week een plaatselijke caddie aan zijn tas en wel Army Nathi Mdluli.

Thuis favoriet Christiaan Bezuidenhout – de hoogst geklasseerde speler in het veld – wist met drie birdies in zijn laatste vier holes op tot drie onder te komen.