Albertus, Besseling, Huizing, Van Driel en Saxton in D+D REAL Czech Challenge

Deze week wordt op het Kaskáda Golf Resort het D+D REAL Czech Challenge gespeeld een toernooi op de Challenge Tour. Van de Nederlanders zullen spelen Max Albertus, Wil Besseling, Daan Huizing, Darius van Driel en Reinier Saxton. Vorig jaar wisten Saxton, Besseling en Van Driel de cut te halen maar toen werd de wedstrijd gespeeld op de golfbaan van de Golf & Spa Kunětická Hora in Drítec in de Tsjechische republiek.

Besseling en Albertus (foto) zullen al vroeg in de ochtend moeten starten in het plaatsje Brno en wel om 8.30 en 7.40. Als de twee klaar zijn met hun ronde zullen de rest van de Nederlanders pas starten.

Besseling is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de algemene ranking van de Challenge Tour met een 6e plaats. Van Driel volgt op de 11e en Saxton 66e en Huizing 104de moeten zorgden dat zij ook richting de beste 15 gaan. De Challenge Tour spelers die bij de beste 15 weten te eindigen aan het eind van het seizoen krijgen promotie naar de European Tour. De nummer 16 tot en met 45 behouden hun speelrecht op de Challenge Tour.

01-09-2008-havret.jpg
01-09-2008-havret.jpg

Ook oud European spelers, de Fransen Antoine Rozner en Gregory Havret, zullen meespelen in dit toernooi. Havret (foto) wist ooit 4 toernooien op de Europese Tour te winnen en zelfs in 2010 op de tweede plaats te eindigen in het US Open maar verloor zijn kaart voor de Europese Tour vorig jaar.