PGA Tour

Aaron Rai en CT Pan delen de leiding in Illinois in het John Deere Classic

Hayden Springer de man van 59 slagen op de eerste dag, heeft nu een ronde van 71 slagen!

Aaron Rai

De Engelsman Aaron Rai maakte vijf birdies in zijn tweede negen en nam daarmee halverwege de John Deere Classic in Illinois samen met de Chinees CT Pan met 14-onder de leiding. De man van 59 slagen op de eerste dag, Hayden Springer, zakte na een tweede ronde van 71 slagen met 12-onder terug naar de gedeelde 4e plek.

Rai zei dat zijn huidige vorm te danken was aan het extra werk dat hij op de greens leverde. Vorige week wist hij nog op 1 slag van de leiding te eindigen in het Rocket Mortgage Classic..

“Een paar weken geleden heb ik een hele tijd op de green doorgebracht”, zei hij. “Mijn vader gaf me een paar tips. Ik begon vorige week ook samen te werken met John Graham, een puttingcoach die hier gevestigd is. Dat alles bij elkaar opgeteld heeft zich zeker vertaald naar beter putten.”

Pan zei dat hij blij was met zijn inspanningen, nadat hij een slechte nachtrust had gehad na discussies over de regelingen voor zijn optreden in de Olympische Spelen later deze maand.

“Ik had een heel serieus gesprek met mijn Olympisch comité, gewoon om alle afspraken uit te zoeken”, zei de bronzen medaillewinnaar uit Tokio. “Het ging niet goed en dat kan ik je vertellen, ik heb daardoor niet goed geslapen.”

“Dit is ook het grootste evenement voor mijn land en mijzelf en het zou heel gaaf zijn om goed te spelen op een evenement dat maar eens in de vier jaar plaatsvindt.”