AmateursHet eerste golfnieuws

Tim van der Steen wint opnieuw, dit keer het Luxembourg Amateur Championship!

Tim van der SteenTim van der Steen

De Nederlandse amateurgolfer Tim van der Steen, lid van de Koninklijke Haagsche Golf en Country Club, heeft binnen korte tijd twee toernooien gewonnen. Na zijn overwinning op 29 juni in de PGA Wouwse Plantage Trophy 2024, eindigde hij nu als eerste in Luxemburg in het Luxembourg Amateur Championship! Met scores van 66, 74 en 68 slagen kwam hij uit op een totaal van 208 slagen, hij had drie slagen voorsprong op de nummer twee, de Belg Laurenz Kubin.

Ook Julian Dijk en Thijmen Batens speelden een sterk toernooi en eindigden met 217 slagen gedeeld vierde. Joep van Arnhem en Marijn Hoogeveen wisten met 219 slagen en een gedeelde negende plek nog steeds bij de beste tien te eindigen.

Bij de dames won Ashley Stevenson met 215 slagen. De beste Nederlandse, Sophie Korthuis, eindigde op een achtste plek met 230 slagen.

Na zijn ronde liet Tim weten: “Op de tweede ronde na speelde ik het hele toernooi heel degelijk. Zeker de laatste ronde startte ik wat minder, waardoor ik na acht holes +2 stond. De laatste tien holes speelde ik -6, wat resulteerde in een ronde van 68 slagen (-4). Ik ben er super tevreden mee!”

Amateur Tim van der Steen wint de PGA Wouwse Plantage Trophy 2024