KLM Open 2013

Aanstormend talent en ervaren winnaars naar KLM Open

30-05-2013-manassero

30-05-2013-manasseroAmsterdam, 10 juni 2013 – Het KLM Open trekt dit jaar een keur aan gerenommeerde kampioenen en jonge golfsterren naar de Kennemer Golf & Country Club. Naast gearriveerde topspelers als Miguel Ángel Jiménez, Paul Casey, Álvaro Quirós en Simon Dyson mengen zich van 12 tot en met 15 september ook opkomende ‘youngsters’ als Thorbjørn Olesen en Matteo Manassero (foto) in de strijd. Net als de Nederlandse tourspelers. Joost Luiten is de komende drie jaar bovendien Ambassadeur van het KLM Open.

Het KLM Open wordt dit jaar, na drie seizoenen op de Hilversumsche Golf Club, gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club. De Kennemer is vertrouwd terrein. De baan bij Zandvoort was al twintig keer gastheer, voor het laatst in 2009. In dat jaar won Simon Dyson. De Engelsman komt voor een vierde KLM Open-titel naar Zandvoort. De komst van titelverdediger Peter Hanson is nog onzeker. De Zweed wacht in die periode eventueel deelname aan de Fed Ex Cup in Amerika.

Ook publiekslieveling Miguel Ángel Jiménez heeft zijn komst naar het KLM Open bevestigd. De Spaanse topper, winnaar van 19 toernooien waaronder het KLM Open van 1994, werd vorig jaar de oudste winnaar ooit van een toernooi op de European Tour. Op de respectabele leeftijd van 48 jaar zegevierde hij in het Hong Kong Open. Dit seizoen heeft hij slechts drie toernooien gespeeld. Hij revalideerde lang van een gebroken been, opgelopen tijdens het skiën. Overigens verkeerde hij al in zijn tweede toernooi in een uitstekende vorm. In het prestigieuze BMW PGA Championship werd hij vierde, daarna behaalde hij een 14de plek in de Nordea Masters.

De jeugdige garde van de Europese Tour wordt aangevoerd door Matteo Manassero en Thorbjørn Olesen. Beide spelers behoren nu al tot de beste 35 van de wereld en hebben op het allerhoogste niveau hun visitekaartje afgegeven. Manassero, net 20 jaar, won als tiener al drie toernooien en is de huidige nummer één in de Race to Dubai, de ranglijst van de European Tour. In mei won hij het BMW PGA Championship in Engeland.

De Deen Thorbjørn Olesen, 23 jaar, werd zesde bij The Masters, tweede in Abu Dhabi en derde in Dubai. Vorig jaar won hij het Sicilian Open en behaalde hij zijn eerste top-10 in een Major met een negende plaats in het Brits Open. Olesen wordt door kenners gezien als de volgende Europese superster.

Paul Casey en Álvaro Quirós maken ook deel uit van de gevestigde orde. Casey heeft al elf titels op de European Tour op zijn naam staan en won ook op de PGA Tour in de Verenigde Staten. Hij speelde tweemaal voor Europa in de Ryder Cup. Quirós, een van de longest hitters en meest aansprekende persoonlijkheden, heeft al zes toernooien gewonnen op de European Tour.

De Nederlanders Joost Luiten en Robert-Jan Derksen zijn ook van de partij. Beide Tourspelers hebben twee overwinningen op de European Tour op hun palmares staan.

Joost Luiten ambassadeur KLM Open
Joost Luiten is benoemd tot Ambassadeur van het KLM Open. De beste Nederlandse golfer won afgelopen week het Lyoness Open en steeg naar een plaats bij de beste honderd van de wereld. Hij zal zich in de rol van Ambassadeur de volgende drie jaar op verschillende manieren inzetten voor het toernooi. ‘We mogen trots zijn op het KLM Open’, aldus Luiten. ‘We zijn een klein landje, maar het KLM Open behoort tot de beste toernooien op de European Tour. De banen, de entourage en het publiek maken het tot een favoriete stop voor de spelers. Kijk alleen maar naar de winnaars uit het verleden. Als ik een steentje kan bijdragen om het toernooi verder te laten groeien en om nog meer golfliefhebbers in Nederland kennis te laten maken met dit grootse evenement, dan doe ik dat met plezier.’

Toernooidirecteur Daan Slooter is verheugd met de ontwikkelingen in de aanloop naar het KLM Open 2013. ‘Het is een eer voor het KLM Open dat Joost zich gaat inzetten voor het toernooi. Zijn overwinning van gisteren onderstreept zijn talent en meerwaarde voor het KLM Open. Ik verheug me nu al op een mooie editie op de Kennemer. De spelers die zich al hebben gecommitteerd, zijn de sterren van de toekomst en de publiekslievelingen van nu. Wat wil je nog meer?’

Kaartverkoop begint 12 juni
De kaartverkoop voor het KLM Open gaat op 12 juni van start op klmopen.nl. Voor ‘vroegboekers’ zijn er ook dit jaar aantrekkelijke kortingen op de entreeprijs. NGF-leden die voor 1 augustus een ticket kopen, krijgen de tweede kaart gratis.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Zweed Peter Hanson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame toernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl

Volg ons op facebook.com/klmopen  of twitter @klmopen