Het eerste golfnieuws

8-8 is de stand na twee dagen Ryder Cup

ImageMeerdere 3-putts zijn het Europese Team fataal geworden. Ook op de tweede dag van het toernooi waren grote aantallen toeschouwers op de been, waaronder ook veel Nederlanders. De Europese spelers lieten het voornamelijk liggen op de greens en of ze nou Garcia, Westwood, Harrington of Clarke heten, een 3-putt maakten ze allemaal.

Tiger Woods en Davis Love III wonnen hun tweede punt met een overwinning op Sergio Garcia en Lee Westwood. Op de 17e had Garcia een eagle putt en zijn medespeler Westwood lag voor par. Davis Love III chipte van buiten de green zijn bal in de hole voor birdie. Met een 3-putt van Garcia verloren de Europeanen de hole en kwamen zij gelijk met de Amerikanen te staan. De 18e hole moest de winnaar opleveren, maar beide Europeanen maakten een bogey met opnieuw een 3-putt en zo wonnen de Amerikanen met een par de hole en hun wedstrijd.

De Amerikanen David Duval en Mark Calcavecchia (foto) wonnen in de middag het tweede punt, zij wonnen van Niclas Fast en Jesper Parnevik. Lange tijd stonden de Amerikanen 3-down
Op de 10de hole was het Duval die als enige de green in een slag had gehaald en dat was het turning point. De beide Zweden vonden op dezelfde hole het water.

De enige winst die de Europeanen binnenhaalden was 1 punt van Colin Montgomerie en Padraig Harrington. Zij wonnen hun wedstrijd tegen Phil Mickelson en David Toms met 2&1. Darren Clarke en Paul McGinley pakten een halve punt. Zij stonden lange tijd 1 down maar wisten op de 18e de hole te winnen van Scott Hoch en Jim Furyk en trokken daarmee de partij gelijk.