Het eerste golfnieuws

Ryder Cup: na eerste dag is de stand 4 ? – 3 ? voor Europa

ImageHet zag er in het begin van de middag heel goed uit: Europa stond op voorsprong en het leek erop dat deze alleen maar groter kon worden. Er werd in de middag foursome gespeeld waarbij iedere speler om de beurt afslaat.

Toen de linkshandige Phil Mickelson op de 18e op de green een pitch maakte en daar ook nog eens een plag uit de green sloeg, keken de verschillende redactieleden van Golfnet elkaar verbaasd aan. Dit hadden wij nog nooit meegemaakt, een pitch okee, maar dan ook nog eens een plag slaan ging ons te ver. De strijd leverde voor beide teams een half punt op doordat beide teams een bogey maakten.

Mickelson, die met David Toms speelde, stond op hole 14 nog 3 down. Zij wonnen vervolgens hole 15, 16 en 17 om al square op de afslagplaats van de 18de te komen. Colin Montgomerie en Bernhard Langer leken de wedstrijd in handen te hebben. Maar daar kwam dus na hole 14 verandering in. Montgomerie maakte een aantal matige putts. Gelukkig voor de Europeanen pakten ze toch nog een ? punt en daarmee bleven ze voorsprong houden.

Lee Westwood en Sergio Garcia (foto) waren de twee jonge helden, zij versloegen opnieuw de Amerikanen Tiger Woods en Mark Calcavecchia met 2&1. Het was voor de tweede keer dat Tiger Woods verloor en tot twee keer toe miste hij een putt van minder dan een meter!

Paul McGinley en Padraig Harrington verloren hun partij met 4&2 tegen de Amerikanen Steward Cink en Jim Furyk.

Scott Verplank en Hal Sutton wonnen hun wedstrijd tegen Thomas Bjorn en Darren Clarke met 2&1. Voor Bjorn was het even slikken want hij leed zijn eerste verlies als Ryder Cup speler.