Het eerste golfnieuws

Sergio Garcia woedend!

ImageSergio Garcia ontstak in woede toen Amerikaanse spelers op de 18e hole samendromden toen hij en Lee Westwood hun record (alle wedstrijden winst) zagen sneuvelen. Westwood miste zijn putt van anderhalve meter waarmee de match nog gehalfd had kunnen worden. Het punt ging jammer genoeg naar Tiger Woods en Davis Love III. Die winst trok de andere leden van het Amerikaanse team aan en een reporter en een cameraman van de Amerikaanse zender NBC, tot groot ongenoegen van Garcia.

Het leek wel een herhaling van de beelden van Brookline in 1999 toen het Amerikaanse team en hun vrouwen de green op stormden dwars over de putting lijn heen van Jose Maria Olazabal na een geslaagde putt van Justin Leonard.

Het incident op The Belfry irriteerde Garcia die op hole 17 een korte putt had gemist zo erg dat hij zijn bal oppakte en in het meer gooide. Vervolgens rende hij de green af, wild gebarend naar een van zijn tegenstanders. Zijn teamgenoten moesten hem kalmeren. Dat belooft spanning en sensatie voor zondag.