7 Nederlanders halen de de cut in kwalificatie European Tour waaronder Albertus en Toorop!

Nederland wacht nog steeds op een aanvulling van spelers op de Europese Tour. Nu is alleen Joost Luiten op het hoogste niveau aan het spelen maar daar mogen best nog wat Nederlanders bij. In Frankrijk en Portugal wordt deze week een van de kwalificatie toernooien gespeeld de zogenaamde 1e fase. Als het spelers lukt om deze fase goed te doorlopen komen ze een fase verder met als doel uiteindelijk in het laatste kwalificatie event te mogen spelen waarin de kaarten voor de Europese Tour worden verdeeld.

In Frankrijk wisten 6 Nederlanders de cut te halen op de golfbaan van Golf d’Hardelot. Max Albertus (foto) derde met-12, Mike Toorop vijfde met -8 en Jurrian van der Vaart en Lars van Meijel gedeld 11e met -5 kunnen met een goede laatste ronde zich een fase verder spelen. Voor Robbie van West (-3) en Fernand Osther (+3) is een lage laatste ronde bijna noodzakelijk geworden.

Pierre Verlaar, Remco Zinken en Lars Keunen misten de cut in Frankrijk.

In Portugal wist alleen Ruben van Uden de cut te halen in de First Stage Europe Section D dat gespeeld wordt op de golfbaan van Bom Sucesso. Met +6 zal hij echt laag moeten gaan op de laatste dag wil hij zich net als de andere Nederlanders kunnen plaatsen voor de Second Qualifying Stage.