DP World Tour

Walace en Fleetwood pakken de leiding in British Masters, hole-in-one voor Pepperell

Een mooie eerste dag in Engeland tijdens het British Masters. Het weer was goed en zeker voor een ronde golf. De Engelsen zijn weer flink vertegenwoordigt in het toernooi en wel met zijn 33. De Engelsen Matt Walace en Tommy Fleetwood namen de leiding na de eerste ronde. Met 67 slagen (-5) kwamen zijn boven het leaderbord te staan. De Fransman Alexander Levy kan nog naast hun komen of zelfs nog passeren. Hij moet op vrijdagochtend nog eerst de 18e spelen voordat hij aan zijn tweede ronde kan begonnen. Levy staat nu nog gedeeld 4e op 4-onder par samen met Richard McEcoy, Mike Lorenza-Vera, Joakim Lagergren en David Lipsky.

Andy Sullivan was dicht bij een albatros op de 6e hole. Na een goede afslag op deze 510 meter lange par 5 besloot hij om opnieuw met zijn driver van de fairway af te slaan. Zijn bal rolde via de zijkant van de green naar de hole om vervolgens maar 50cm van de cup te stoppen. Het werd een tapin eagle.

Eddie Pepperell doneerde 20 duizend pond aan een goed doel door het slaan van een hole-in-one op de 9e hole. Zijn afslag leek eerst de hole in te gaan stuiterde vervolgens omhoog tegen de vlag vervolgens weer op de green en spinde de hole in.

De Belgen Thomas Detry en Nicolas Colaerts begonnen de wedstrijd net goed. Met 74 en 76 slagen kwamen zij op de gedeelde 79e en 107de plaats terecht.