Max Albertus, Mike Toorop en Lars van Meijel door naar volgende fase Q-School!

Toch nog drie spelers die zich een fase verder weten te spelen in de kwalificatie voor de Europese Tour. Max Albertus (foto), Mike Toorop en Lars van Meijel waren de gelukkige die later dit jaar in november opnieuw aan de bak moeten met als doel om de final Qualifying Stage te bereiken in Lumine in Spanje.

Albertus en Van Toorop lieten in Frankrijk zien dat zij er gebrand om zijn om ook naast Joost Luiten op het hoogste niveau te spelen. Met een gedeelde tweede plaats voor Albertus (-16) en een vijfde plaats voor Toorop (-10) hebben de twee een uitstekende prestatie neergezet! Natuurlijk is de kwalificatie van Van Meijel ook goed, hij eindigde met 5-onder gedeeld 17e.

Voor Jurrian van der Vaart (+2), Robbie van West (-1) en Fernand Osther (+3) is de kwalificatie afgelopen. Voor Van der Vaart was het extra sneu. De Challenge Tour speler was goed op weg maar misschien was het de spanning op de laatste dag ging hij rond in 78 slagen na eerder 69, 69 en 70 slagen nodig te hebben.

In Portugal wist alleen Ruben van Uden de cut te halen maar ook hij had teveel slagen om zich een fase verder te spelen. Van Uden eindigde met +7 helaas op de gedeelde 45e plaats en de beste 18 gingen door.