64 slagen voor Darius van Driel en Canter leidt nog steeds in Italië 

De snel invallende duisternis heeft er voor gezorgd dat Lars van Meijel op zaterdag nog wat holes moet uitspelen van zijn tweede ronde in het Italia Open. De 26-jarige Van Meijel staat met 4-onder nog aan de goede kant van de cut lijn maar hij moet de 17e en 18e nog uitspelen. Edit  zaterdag om 8.54 Met een birdie op 18 wist ook hij de cut te halen. 

Darius van Driel (foto links) zorgde voor de laagste ronde van de dag. Met 64 slagen, 8 birdies en geen bogeys, knalde hij omhoog in het klassement. De 31-jarige deelt nu met 9-onder de 8e plek en is daarmee de beste Nederlander in het klassement geworden. 

Joost Luiten en Wil Besseling wisten zich ook eenvoudig voor het weekend te plaatsen. Waar Luiten in 66 slagen rondging had Besseling nu 71 slagen nodig en dat bracht de twee samen met 8-onder op de gedeelde 18e plaats. Daan Huizing zal waarschijnlijk net de cut gaan missen met 70 en 71 slagen (-3). Hij staat nu gedeeld 68e waar de beste 62 doorgaan. 

Matteo Manassero zal er zeker niet bijzijn in het weekend. De 27-jarige Italiaan kwam met 71 en 73 slagen op par uit en dat waren zeker een aantal slagen teveel.

De 30-jarige Laurie Canter (foto) die op de eerste dag iedereen verbaasde door met 60 slagen zijn ronde te eindigen ging nu in 68 slagen rond. Met 16-onder heeft hij twee slagen voorsprong op Ross McGowan die net als Van Driel in 64 slagen rondging.