Het eerste golfnieuws

44-jarige Nick Faldo hoopt op toernooizege in toekomst

ImageMet de hulp van zijn Zweedse caddie Fanny Sunesson is Nick Faldo weer aardig aan het terugkomen. De 44-jarige golfer leek lange tijd alleen met zijn swing bezig te zijn en miste vorig jaar diverse keren de cut. Nadat Sunesson zijn tas ging dragen, leek zijn vorm langzamerhand weer terug te komen.

Faldo?s swing zag er beter uit en zijn resultaten op de baan werden een stuk beter. Met een 3e plaats in het Singapore Masters is zijn zelfvertrouwen ook een stuk gegroeid. Hij had in dat toernooi ook hoger kunnen eindigen als zijn korte puts waren gevallen. ?Ik zal vooral de korte puts van minder dan 2 meter moeten gaan oefenen, daar laat ik het de laatste tijd liggen?, aldus Faldo.

Faldo hoopt dat hij dit jaar opnieuw hoog zal eindigen op de Europese Tour en zijn grootste wens is opnieuw een toernooizege. Hij eindigde in het Asian Open op de 26e plaats, 10e in het Johnny Walker Classic en 6e in het Heineken Classic voordat hij als 3e eindigde in het Singapore Caltex Masters. Er is dus duidelijk een stijgende lijn te ontwaren in zijn prestaties.