Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber in Maleisi

ImageRobert-Jan Derksen en Maarten Lafeber (foto) zullen deze week uitkomen in het Carlsberg Malasian Open dat van 28 februari tot en met 3 maart 2002 gespeeld wordt.

Lafeber heeft goede herinneringen aan het toernooi, vorig jaar stond hij na de eerste dag spelen aan de leiding met een ronde van 67 slagen (-5). De wedstrijd werd vorig jaar op de Saujana Golf en Country Club in Kuala Lumpur gespeeld, maar nu is de keuze gevallen op de Royal Selangor Golf Club, eveneens bij Kuala Lumpur. Lafeber maakte vorig jaar tijdens zijn eerste ronde maar liefst 8 birdies en slechts 3 bogeys. Hij eindigde in het toernooi op de gedeelde 7e plaats.

Derksen zal zijn toernooi in Maleisi? spelen met een nieuwe tourcaddie: Gary, een ervaren caddie die vorige jaar voornamelijk voor de Italiaan Massimo Scarpa heeft gewerkt. Hij eindigde vorige week wel bij de beste 70 spelers in Singapore, maar vond dat het putten nog extra aandacht nodig had, daar had hij teveel laten liggen. Zo maakte hij op de 3e dag 30 puts en op de laatste dag van het toernooi 29. De latere winnaar Arjun Atwal maakte op de 3e dag 26 en op de 4e dag 31 puts.

Naast de twee Nederlanders zullen ook Padraig Harrington, Andrew Coltart, Michael Campbell, Nick Faldo en Ian Woosnam meespelen.