DP World Tour

35e BMW International Open: Joost Luiten begint ruim onder par in München

Daan Huizing en Darius van Driel starten respectievelijk 2-onder en level par

Joost Luiten tijdens het BMW International Open

Joost Luiten heeft een uitstekende start gemaakt in het 35e BMW International Open in München. De 38-jarige golfer begon het toernooi met een score van 4-onder par, inclusief vijf birdies en één bogey. Hierdoor staat hij gedeeld 6e in het klassement, op slechts twee slagen van de leider David Micheluzzi. Daan Huizing bracht zijn eerste ronde ook onder par binnen met een score van 2-onder, terwijl Darius van Driel genoegen moest nemen met een ronde op par. Dit plaatst hen respectievelijk op de 29e en 87e plaats. Van Driel zal zeker een tweede ronde onder par nodig hebben om de cut te halen in Duitsland.

De tweede plaats met een score van 5-onder wordt gedeeld door de Amerikaan Patrick Reed, de Zuid-Afrikaan Casey James, de Engelsman Frank Kennedy en de Schot Ewen Ferguson.

David Micheluzzi

De leider Micheluzzi, zoon van Italiaanse emigranten die naar Australië verhuisden, speelde bijna een foutloze ronde met zeven birdies en één bogey voor een totaal van 66 slagen.

Van de Duitse spelers wist Martin Kaymer als beste de eerste ronde te voltooien met een score van 3-onder par. De 66-jarige Bernhard Langer opende met een score van 1-onder, net als Marcel Siem, de winnaar van vorige week, en Guido Migliozzi, de winnaar van het KLM Open. Matteo Manassero staat met een score van +3 in de gevarenzone om de cut te missen; kan hij op de tweede dag veel goedmaken?

In het toernooi nemen negen Amerikanen deel, waaronder Johannes Veerman met Nederlandse roots.

35e BMW International Open: Darius van Driel samen met Joost Luiten en Daan Huizing in München