ALPS Tour

Vince Van Veen gaat aan de leiding na de tweede ronde van het 21ste Open International de la Mirabellein

KLM Open dichtbij voor Vince van Veen!

Vince Van Veen - Alps de Roquetas de Mar Club de Golf Playa Serena Roquetas de Mar - Almería (Spain) 30/05/24 @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Metz, 15 juni 2024 – Na twee ronden in het 21ste Open International de la Mirabelle d’Or hebben we een spannende kopgroep. De Nederlander Vince Van Veen gaat aan de leiding met een totaal van 8-onder par na twee dagen. Op een gedeelde tweede plaats met 6-onder par: de Franse amateur Nathan Legendre, Théo Boulet en de Oostenrijker Maximilian Steinlechner.

Het was een mooie zonnige dag met wat matige windvlagen en een temperatuur die 19° Celsius bereikte, die de spelers verwelkomden op Golf Domaine de la Grange Aux Ormes nabij Metz, Frankrijk, voor de 2e ronde van de 21ste editie van de Open International de la Mirabelle d’Or. Het spel begon om 7:30 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole.

Vince van Veen

De 27-jarige Nederlander Vince Van Veen gaat na twee ronden aan de leiding bij de 2024 Open International de la Mirabelle d’Or. Hij stond na ronde 1 op een gedeelde tweede plaats, en vandaag maakte hij een 3 onder par, 67 met 5 birdies en 2 bogeys om aan de leiding te komen met een totaal van 8-onder par na twee dagen. Van Veen won de 2022 Fred Olsen Alps de La Gomera titel en is nu op zoek naar zijn tweede titel op de Alps Tour. Zijn recentste beste resultaat was bij de 2024 Lacanau Alps Open, waar hij het toernooi als gedeeld derde eindigde. Hij heeft hier bij Domaine de la Grange aux Ormes wat geluk gehad, aangezien hij in 2019 een hole-in-one maakte en gisteren opnieuw een hole-in-one maakte tijdens ronde 1.

Na zijn ronde van 3 onder par, merkte Van Veen op: “Ik speelde vandaag solide, ik moet zeggen dat ik betere slagen had in de wind vergeleken met wat ik gisteren kon doen. De omstandigheden waren vandaag zwaarder, omdat de wind sterker werd en het soms winderig was. Dus, ik maakte 2 slagen meer dan gisteren, maar eerlijk gezegd voelde het als een betere ronde voor mij.” Voor de laatste ronde van morgen voorziet hij “geen grote veranderingen in mijn speelplan, aangezien de voorspelling vergelijkbaar zou moeten zijn met wat we hebben ervaren. Om eerlijk te zijn, het is moeilijk om een winnend score te voorspellen aangezien de wind stevig heeft geblazen, maar ik zou zeggen rond de 14 of 15 onder par.” Van Veen: “Ik ben trots op mezelf, dus winnen morgen zou me gewoon een trofee geven om mee naar huis te nemen, ik ben erg trots op mijn spel en het werk dat ik erin heb gestoken.”

Bob Geurts en amateur Thom Hoetmer haalden eenvoudig de cut met 1 en +1. De twee staan daarmee gedeeld 23e en 33e in het klassement. Een andere amateur, Rick Hessing, miste de cut met 5 slagen met een score van +7.

Nathan Legendre

De 22-jarige Franse amateur Nathan Legendre klimt naar een gedeelde tweede plaats na ronde 2 van de 2024 Open International de la Mirabelle d’Or. Hij stond na de eerste ronde van het toernooi op een gedeelde 26e plaats met even par, maar schoot een geweldige 6 onder par, 64 met 1 eagle, 6 birdies en 2 bogeys om naar een gedeelde tweede plaats te stijgen met een totaal van 6 onder par na twee dagen.

De winnaar van de 2024 Gösser Open, de 24-jarige Oostenrijker Maximilian Steinlechner, eindigt zijn ronde 2 van de 2024 Open International de la Mirabelle d’Or op een gedeelde tweede plaats met een totaalscore van 6 onder par. Hij had een tweede ronde score van 2 onder par, 68 met 1 birdie en 2 bogeys op de eerste negen holes, en toen hij de bocht maakte, maakte hij nog 5 birdies en 1 double bogey om zijn ronde te eindigen. Na zijn tweede ronde merkte Steinlechner op dat: “de omstandigheden waren vandaag moeilijk met de sterke wind vanmorgen. Ik heb het gevoel dat ik de uitdagingen die de ronde me voorlegde redelijk goed heb beheerd, dus ik ben over het algemeen tevreden.” Hij voegde eraan toe dat hij hier bij Domaine de la Grange aux Ormes wel op bijna elke hole hoge rough is, wat in wezen als out of bounds speelt aan de linker- en rechterkant. Dus hoewel het misschien geen lange baan is, kan agressief zijn vanaf de tee snel tegenwerken, vooral met de wind die we hebben.” Met het oog op de laatste ronde van morgen, waar hij de kans heeft om zijn tweede trofee van het seizoen te winnen, legde Steinlechner uit: “het zou geweldig zijn, maar er is nog wat golf te spelen en iedereen die golf heeft gespeeld weet wat er kan gebeuren. Ik hou echter van de positie waarin ik me bevind.”

Naast Legendre en Steinlechner met een tweedaags totaal van 6 onder par, staat de 21-jarige Fransman Théo Boulet. Hij had een foutloze 7 onder par, 63 met 2 birdies op de eerste negen holes en 5 birdies op de tweede negen holes. Na zijn foutloze ronde was Boulet erg tevreden: “Het was een erg goede dag, ik speelde goed op een echt moeilijke dag met de windvlagen op een veeleisende baan. Mijn putting was goed, ik maakte veel putts, putts om par te redden ook, dat heeft me vandaag het meest geholpen.” Morgen heeft Boulet de kans om zijn eerste Alps Tour-titel te winnen: “Ik ga me blijven concentreren op mijn spelplan, ik ga niet veel veranderen. Uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ik ga me concentreren en alles geven van hole 1 tot 18. Het zou ongelooflijk zijn om mijn eerste toernooi te winnen, vooral deze week in Frankrijk, maar ik wil er niet aan denken, ik wil me concentreren op mijn spel en in het nu blijven.”

Laatste Ronde

In totaal haalden 58 spelers de cut, die was vastgesteld op +2 (138).

De laatste ronde van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or begint om 9:11 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole. De laatste paaring start om 10:50 uur lokale tijd vanaf de 1e hole. In geval van een gelijkspel na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar bepalen.

De winnaar van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or gaat naar huis met €5.800 en 6.525 Order of Merit punten.

Maxime Legros aan kop na eerste ronde in Frankrijk, Vince van Veen op tweede plaats!