ALPS Tour

Maxime Legros aan kop na eerste ronde in Frankrijk, Vince van Veen op tweede plaats!

Maxime Legros - Lacanau Alps Open UGOLF Lacanau - Lacanau (France) 23/05/24 @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Metz, 14 juni 2024 – Na de eerste ronde van de 21e Open International de la Mirabelle d’Or, leidt Maxime Legros uit Frankrijk met een score van 6 onder par. In een gelijke stand voor de 2e plaats met 5 onder par staan de Fransman Nicolas Muller en de Nederlander Vince Van Veen. De Italiaan Davide Buchi en de Oostenrijker Maximilian Steinlechner staan gedeeld 4e met 4 onder par.

De eerste ronde van de 21e editie van de Open International de la Mirabelle d’Or, die wordt gespeeld op de vaste locatie, Golf Domaine de la Grange Aux Ormes bij Metz, Frankrijk, begon om 7:30 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole. De 144 spelers in het veld speelden vandaag ronde 1 onder moeilijke weersomstandigheden, met overwegend bewolkte luchten, regenbuien, winderige omstandigheden en een temperatuur van ongeveer 16° Celsius. Dit is de 21e editie van het toernooi en het maakt sinds 2005 deel uit van de Alps Tour-kalender.

Vince van Veen

De winnaar van de 2022 Fred Olsen Alps de La Gomera, Nederlander Vince Van Veen, 27, staat samen met Muller op de gedeelde 2e plaats na ronde 1 met een score van 5 onder par, 65. Na een hole-in-one in 2019 hier op Golf Domaine de la Grange Aux Ormes, maakte Van Veen vandaag opnieuw een hole-in-one tijdens ronde 1 op de par 3, 5e hole met een pitching wedge vanaf 153 meter. Naast zijn fantastische hole-in-one, maakte hij in totaal 4 birdies en 1 bogey tijdens zijn eerste ronde van het toernooi. Zijn meest recente beste resultaat was bij de 2024 Lacanau Alps Open, waar hij het toernooi als gedeeld 3e afsloot. Van Veen legde uit dat hij: “een zeer plezierige ronde golf had vandaag met uitdagende wind. Ik vond dat ik mezelf goed onder controle had en een goede serie neerzette op mijn laatste negen holes, de eerste negen van de baan. We hadden bijna alle vier de seizoenen in één, zon, regen en wind. Het beïnvloedde sommige slagen, moet ik zeggen, maar gelukkig kun je je daaraan aanpassen.” Hij is van plan om: “me te concentreren op het slaan van wat meer kwalitatieve slagen de komende twee dagen. De slechte slagen kwamen gelukkig op goede plekken terecht, maar ik kan over het algemeen wat beter zijn.” Van Veen zei ook dat hij houdt van de mix van holes en de slagen die je moet maken op deze golfbaan en geniet echt van het spelen hier.

Overige Nederlanders

De overige Nederlanders Bob Geurts (-2), die gedeeld 12e staat, en de amateur Thom Hoetmer (par), op de 26e plaats, lijken op weg om de cut te halen. De amateur Rick Hessing (+6), die 113e staat, zal echter een wonder nodig hebben.

De leider

De 22-jarige Maxime Legros uit Frankrijk, leidt na de eerste ronde van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or met een fantastische bogey-vrije score van 6 onder par, 64. Hij maakte 2 birdies op de eerste negen holes en, na de turn, nog 4 birdies op de laatste negen om zijn dag te eindigen. Na zijn ronde zei Legros: “Mijn 64 bogey-vrij vandaag was een strijd! De wind waaide met 50 km/u, dus ik moest de hele ronde gefocust en geduldig blijven. Ik ben echt blij met mijn houding en hoe ik de afgelopen weken heb gespeeld! Het is zeer bevredigend.” Hij voegde eraan toe dat hij vond: “De baan speelt deze week zwaar. Zoals gezegd, veel wind en hoog gras aan beide kanten van de fairway. De baan is ook super stevig, en het is moeilijk om je doel te raken. Geduld zal 100% de sleutel zijn om hier deze week succesvol te zijn. Ik wil kalm en geduldig blijven en niet te agressief zijn met mijn beslissingen.” Legros vermeldde ook: “Ik ben blij met de strategie die ik vandaag vanaf de tee had, dus ik zal proberen hetzelfde te doen voor de rest van het toernooi!”

Nicolas Muller, 23, uit Frankrijk, staat gedeeld 2e samen met Van Veen na de eerste ronde van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or met een bogey-vrije score van 5 onder par, 65. Hij maakte 3 birdies op rij aan het begin van zijn ronde en voegde daarna nog een birdie toe op de eerste negen en een op de laatste negen om zijn dag te eindigen. Zijn beste prestatie tot nu toe dit seizoen was bij de 2024 Ein Bay Open en de 2024 Gösser Open, waar hij gedeeld 4e werd. Na zijn openingsronde zei Muller: “Mijn spel was vandaag zeer solide, vooral mijn korte spel en putten. Ik ben blij omdat de omstandigheden moeilijk waren met de wind en regen die we hadden. De weersomstandigheden beïnvloedden mijn spel in sommige opzichten, maar ik probeerde eenvoudige slagen te maken, gewoon proberen zoveel mogelijk fairways en greens te raken. Mijn belangrijkste doel was gewoon in het spel te blijven, en alleen als ik in een goede positie was, was ik wat agressiever, maar om eerlijk te zijn, op de meeste holes probeerde ik de baan te respecteren.” Muller voegde eraan toe: “de afgelopen maanden heb ik veel getraind met mijn wedges omdat dat mijn zwakte was. Nu wil ik me concentreren op het proces voor morgen en zondag en niet nadenken over de score. Dat is voor mij het belangrijkste.”

De 144 spelers strijden om een prijzengeld van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De winnaar van de 2024 Open International de La Mirabelle d’Or verdient een cheque van € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.