20 toernooien in zeven landen: het 2020 Pro Golf Tour-wedstrijdseizoen

Twee toernooien zijn al voltooid, twee winnaars zijn al vastgesteld met de twee Fransen Victor Veyret en Jean Bekirian – er volgen er nog 18 in de loop van het jaar: Rainer Goldrian en Peter Tah, de directeuren van de Pro Golf Tour, zijn trots op het volledige toernooischema van het seizoen 2020. Na de lente-evenementen in Egypte en Marokko, stopt de tour dit jaar in Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Nederland en natuurlijk ook in Duitsland. Bij 20 toernooien is in totaal 635.000 euro aan prijzengeld of ranglijstpunten betrokken; de top 5 van de definitieve Pro Golf Tour Order of Merit stijgt naar de Challenge Tour.

Diedorf – Uitstekende golfbanen, spel- en wedstrijdmogelijkheden vroeg in het seizoen en sterke concurrentie: de Pro Golf Tour kan zijn leden deze criteria ook aanbieden in het seizoen 2020. “We zijn er trots op een volledige tourkalender te kunnen presenteren met evenementen van hoge kwaliteit op dezelfde plaatsen,” zei Peter Zah. “Om vroeg in het jaar met professionele collega’s in het toernooi te kunnen concurreren, is uiterst belangrijk, vooral voor jonge spelers en hun sportieve ontwikkeling. We zijn daarom erg blij dat we het seizoen 2020 in Egypte en Marokko in elk opzicht op een hoog niveau kunnen beginnen. ”Na twee toernooien in Egypte in januari waren acht evenementen in Marokko gepland voor februari, maart en april, waaronder de 10e tot 12 maart het Open Bahia Golf Beach aan de loop van dezelfde naam aan de kust bij Mohammedia. Architect Cabell B. Robinson is verantwoordelijk voor het sportieve, verfijnde ontwerp van de pittoreske 18-holes baan.

De Marokko-swing van het seizoen 2020 begint half februari in Casablanca met de Open Palmeraie Country Club en de Open Casa Green Golf. Begin maart volgden de Open Royal Anfa Mohammedia en de première van het Open Bahia Golf Beach, eind maart ging het naar Agadir, waar de winnaar van de Open Océan en later de kampioen van de Open Tazegzout werd bepaald. In april zijn de Open Madaef Golfs, die voor het eerst wordt gehouden op de golfbaan “Royal Golf de Fès” nabij de historische stad Fès, en de Open Michlifen op de spectaculaire bergbaan van het Michlifen Resort & Golf nog twee hoogtepunten op de toernooikalender.

De Pro Golf Tour maakt traditioneel de Europese start opnieuw in het Haugschlag golfresort in het Neder-Oostenrijkse Waldviertel, waar de Haugschlag Lower Austria Open van Perfect Eagle op het programma staat van 28 tot 30 april. Na de EXTEC Trophy van Atomic Drinks medio mei in het Tsjechische Ypsilon Golf Resort Liberec, volgden twee toernooien in Duitsland in juni met de Starnberg Open (15-17 juni) en de Leipzig Golf Open (22-24 juni) ter waarde van 45.000 euro. In juli zijn de Polish Open in de Gradi Golf Club in Polen en de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten in Oostenrijk twee klassiekers op de Pro Golf Tour, voordat in augustus een nieuwe première wordt aangekondigd: van 21 tot 23 augustus. De Pro Golf Tour bezoekt voor het eerst de DGC de Gelpenberg in Nederland. De “Drentse Golf Club de Gelpenberg” ligt ten westen van Emmen, ongeveer 30 kilometer ten westen van de Duits-Nederlandse grens. Opgericht in 1970, is de baan nu 6321 meter lang van de Champions Tea.