Webb Simpson wint na play-off het Waste Management Phoenix Open

De spelers in het Waste Management Phoenix Open hebben gemengde gevoelens over het publiek rond de fairways en tribunes. Met alleen al ruim 16-duizend bezoekers rond de 16e hole waar spelers met boeh geroep worden verwelkomt als hun slag naar de green niet genoeg is. Een plek in de skybox daar kost een bezoeker 1800 dollar. Maar met meer dan 500.000 bezoekers ieder jaar is dit toernooi toch heel speciaal.

Webb Simpson won de wedstrijd door in een play-off zijn landgenoot Tony Finau te verslaan. Met twee birdies op 17 en 18 kwam Simpson in de play-off doordat Finau een vrij korte putt op de 18e eerder had gemist voor de overwinning. De twee moesten daardoor met een score van 17-onder terug naar de 18e. Met een putt van bijna 4 meter maakte Simpson zijn birdie om daarmee het toernooi en zijn zesde PGA Tour titel te pakken.

Justin Thomas, Bubba Watson en Nate Lashley werden gedeeld derde in dit toernooi. 

Simpson verdiende met zijn overwinning ruim 1.3 miljoen dollar en Finau bijna 800.000. De nummers drie Lashley, Thomas en Watson namen nog een cheque mee naar huis van 386.900 dollar.