Het eerste golfnieuws

1e dag Phoenix Open: 17-jarige Tyron +6, Flesch leidt

ImageDe 17-jarige Ty Tyron (foto) had zich zijn debuut op de PGA Tour vast anders voorgesteld. Met een ronde van 77 slagen (+6) staat hij op 13 slagen achter de leider Steve Flesch in het Phoenix Open.

De baan TPC of Scottsdale is aangelegd in een stuk woestijn en dat merken de spelers dan ook goed. Naast de fairway ligt nog altijd veel zand en rotsen, dus een bal naast de fairway levert vaak de nodige problemen op.

Tyron had het vooral ?s ochtends erg moeilijk; de temperatuur lag laag voor het seizoen en hij moest met een jack aanspelen om zich warm te houden. Later verklaarde hij dat het vooral de beperkingen door zijn kleding waren die voor bogeys zorgden. Hij maakte 6 bogeys en een dubbel bogey.

Steve flesch speelde zijn ronde in 64 slagen en staat daarmee met 1 slag voor op de nummer 2, Duffy Waldorf. Een aantal spelers heeft zijn ronde nog niet af kunnen maken vanwege invallende duisternis. Er zal nog wel het e.e.a. kunnen veranderen aan het scorebord.

Matt Kuchar, Skip Kendall, Tom Lehman en Vijay Singh hebben hun ronde wel kunnen uitspelen en staan met 66 slagen op de 3e plaats. Phil Mickelson, winnaar van het vorige week gespeelde Bob Hope Desert Classic, eindigde zijn ronde op +1 (72 slagen).

David Duval trok zich om onduidelijke redenen terug uit het toernooi.