Het eerste golfnieuws

2e dag Johnnie Walker Classic: Goosen leidt, Muntz mist cut

ImageDe Zuid-Afrikaan Retief Goosen gaat na 2 dagen Johnnie Walker Classic aan de leiding met een totaalscore van 6-onder par. Goosen, die meestal onverstoorbaar is en immer strak voor zich uit kijkt vanwege zijn concentratie, speelde een zeer sterke ronde van 68 slagen (-4 ). De baan en de spelers hadden opnieuw te leiden onder de sterke wind. Kangoeroes die over de baan liepen maakten het echt een Australisch uitje. Met de skyline van Perth op de achtergrond en een aangename temperatuur kwamen de toeschouwers zeker aan hun trekken. De spelers slaakten regelmatig een diepe zucht als opnieuw een slag te kort landde of juist over de green heen vloog.

Goosen toonde even zijn emoties toen hij op de 11e hole, een par 5 van 477 meter, zijn tweede slag, notabene met een ijzer, flufde en deze ruim te kort voor de green zag landen. Zijn medespelers Michael Campbell en Brett Rumford moesten noodgedwongen een metalwood naar de green slaan maar ook zij misten de green. Een van de spelers die echt helemaal geen last van de barre omstandigheden had, was de Nieuw-Zeelander Steve Alker. Hij speelde zijn ronde in 65 slagen: een nieuw baanrecord op de Lake Karrinyup CC .

Op de tweede plaats staat de Thai Thongchai Jaidee met -5. Alker staat dankzij zijn ijzersterke ronde op de tweede plaats met -4. Pierre Fulke en Sergio Garcia volgen met -2 op de vierde plaats.

Rolf Muntz speelde zijn ronde in 74 slagen. De Nederlander maakte 5 birdies en 7 bogeys. Met zijn totaalscore van 152 slagen (+8) heeft hij net ??n slag teveel voor de cut.