Het eerste golfnieuws

1e dag Johnnie Walker Classic: veel wind en hoge scores, Jaidee leidt

ImageDe 1e dag van het Johnnie Walker Classic werd gekenmerkt door stevige wind en hoge scores. Slechts 23 spelers wisten hun ronde gelijk of onder te par te spelen, de rest van het deelnemersveld eindigde daar boven.

Rolf Muntz, toch een speler die in het algemeen weinig hinder ondervindt van wind, had het op de eerste dag van het toernooi niet makkelijk. Greens die de bal niet hielden en waar de bal overheen rolde, lieten vaak een chip en een twee put over. Een bogey was dan ook eerder normaal dan buitengewoon. Muntz bevindt zich in een groepje van spelers op +6 en daaronder bevindt zich ook de winnaar van vorige week, Justin Rose. Met 7 bogeys en 1 birdie kwam Muntz van de baan. Als je de andere scores bekijkt zie je dat ook veel spelers op bepaalde holes een dubbele bogey of soms nog erger maakten. De combinatie van droge greens, wind en lange holes draagt niet echt bij aan lage scores.

De 32-jarige voormalige soldaat Thongchai Jaidee (foto) bleek van dit alles geen last te hebben en voert dan ook met -5 (67
slagen) het klassement aan. Sergio Garcia en Michael Campbell staan op 2 slagen afstand van de leider.