Zware rough op Hilversumsche golfclub

David Lynn

David LynnNa een ronde gelopen te hebben op de Hilversumsche golfclub vielen er meerdere zaken op. De rough was hoog en er stonden nieuwe tribunes op andere locaties.

David Lynn zal deze week proberen zijn titel te verdedigen in het KLM Dutch Open dat aanstaande donderdag begint. Robert-Jan Derksen eindigde vorig jaar als beste Nederlander in het klassement. Derksen die de vierde en laatste ronde van het toernooi in 68 slagen speelde, eindigde met -1 toen op de gedeelde 28e plaats.

Rolf Muntz en Guido van der Valk eindigden in het toernooi op de gedeelde 52e plaats met +2. De enige Nederlandse amateur-speler die de cut haalde, Edward de Jong, eindigde met 73 slagen op +9 en de gedeelde 77e plaats.

 


De winnaar Lynn eindigde vorig jaar met -16 in het toernooi. Al op de eerste dag was hij er van overtuigd dat het zijn nieuwe marker was die hem tot een lage score had gebracht. Zijn eerdere geluksmarker verloor hij die week ervoor in Zweden. Zijn vader had nog een oud muntje liggen en gaf deze aan zijn zoon.

De linkshandige Australiër Richard Green deelde met Paul McGinley de tweede plaats in het toernooi met -13. Beide spelers zullen er dit jaar niet bij zijn.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]