Het eerste golfnieuws

Woods wint in dramatische play-off tegen Montgomerie

ImageRolf Muntz is uitstekend ge?indigd in Duitsland, met een ronde van 65 slagen steeg hij veel plaatsen in het klassement, namelijk van de 49e naar de gedeelde 20e. Naast Muntz was er slechts ??n andere speler die ook zijn ronde in 65 slagen wist te spelen en dat was de Deen Anders Hansen. Maarten Lafeber speelde zijn laatste ronde op de St Leon Golfclub in 72 slagen en eindigde daarmee op de gedeelde 48e plaats. Muntz verdiende ruim 30.982 euro, Lafeber 12.690 euro.

Ze hadden er 3 holes voor nodig om uiteindelijk uit te maken wie er met de titel van het
Deutsche Bank-SAP Open naar huis mocht gaan. Tiger Woods (foto) trok uiteindelijk aan het langste eind en won in Duitsland.

Montgomerie en Woods waren samen met een score van -20 ge?indigd dus in een play-off zou worden bepaald wie er de uiteindelijke winnaar zou worden. De eerste 2 keer dat ze de 18e speelden, hadden beiden spelers de hole in par. Bij de 3e keer ging het mis voor Montgomerie want zijn 2e slag belandde in het water, waardoor hij een bogey maakte. Woods maakte opnieuw een par en pakte de titel.

Woods, die een lucratief sponsorcontract heeft met Nike, speelde met een Nike titanium driver. Het was voor het eerst dat een toernooi in Europa werd gewonnen met deze stok. Nike laat zich er op voor staan dat sinds Woods met de nieuwe driver speelt, hij gestegen is van de 39e plaats op de total driving categorie van PGA Tour naar de 12e plaats. De total driving categorie is een maat die aangeeft hoe ver en hoe recht spelers de bal slaan.

Met een birdie op de 72e hole eindigde de jonge Engelsman Justin Rose op een indrukwekkende derde positie op 19-onder par. Op de 4e plaats eindigde Greg Owen met -17.