Het eerste golfnieuws

Nick Price wint weer eens op de US PGA

ImageDe Zimbabwaan Nick Price (foto) heeft weer eens een US PGA Tour event gewonnen en daar moest hij ruim 4 jaar op wachten. De 45-jarige Price kon spelers als David Toms en Kenny Perry van zich afhouden. Met 5 slagen verschil won hij het toernooi. Het laatste event op Amerikaanse bodem dat Price won was het St. Jude Classic in 1998.

Price had over geluk niet te klagen: een chip in voor birdie op 12 had, als de bal de vlag niet had geraakt, over de green heen kunnen rollen en dan was een bogey meer op zijn plaats geweest. Price merkte naderhand op: ?Ik weet niet of het door mijn leeftijd komt, maar het leek wel of ik meer last van zenuwen had dan normaal. Ik had flink wat adrenaline door mijn aderen vloeien en dat resulteerde erin dat ik rare dingen deed, zoals een te korte put op 16 en een giga drive met een ijzer 3 op de 17e.? Op die hole, een par 4 van 350 meter, hield hij als tweede slag een pitching wedge over.

Het was de tweede Colonial Crown voor Price, hij won het toernooi eerder in 1994. Met deze overwinning komt zijn totaal aantal overwinningen op de US PGA op 18! De cheque die hij won van ruim 839.000 euro was de grootste die hij tot nu toe gewonnen heeft.