Het eerste golfnieuws

Woods verdedigt titel en verscherpte maatregelen in Sawgrass

ImageTiger Woods zal alles op alles zetten en zijn titel van het Players’ Championship met hand en tand verdedigen in Miami. Als hem dat lukt, is hij de eerste speler in de geschiedenis die het toernooi tweemaal achter elkaar wint. Het lijkt er op dat Woods weer in goede vorm is, vorige week won hij voor de derde achtereenvolgende keer het Bay Hill Invitational.

Aan het toernooi doen alle spelers mee uit de top-20 van de wereldranglijst. Zo zal Open winnaar David Duval aantreden, die in 1999 won in Sawgrass. Ook de Amerikaan Brad Faxon, die momenteel op de tweede plaats staat van de US money list, zal van de partij zijn. Hoewel hij dit jaar nog geen toernooi heeft gewonnen, is hij wel tot tweemaal toe als (gedeeld) tweede ge?indigd in een toernooi en eenmaal als derde.

Tengevolge van verscherpte veiligheidsmaatregelen wordt het publiek verboden om alcohol, camera?s, mobiele telefoons, camcorders, rugzakken en verrekijkers mee te nemen.

Recente winnaars van het toernooi zijnn: 2001: Tiger Woods, 2000: Hal Sutton, 1999: David Duval, 1998: Justin Leonard, 1997: Steve Elkington.