Het eerste golfnieuws

Golfbaan Players’ Championship tot de tand bewapend

ImageHet Players’ Championship in Sawgrass (Florida) wordt met 100 gewapende bewakers extreem goed beveiligd. De recente ontdekking dat leden van al-Qua’ida een golftoernooi op hun lijst van mogelijke doelen hebben staan, heeft de toernooileiding tot de drastische maatregelen genoopt.

Brian Goin, uitvoerend directeur veiligheid op de PGA Tour had nooit verwacht dat dit nog eens nodig zou zijn om spelers en publiek te beschermen. Het is de bedoeling dat bij elk spel een bewaker met wapen meeloopt.

Sommige spelers zullen zich veilig voelen bij dat idee, maar bij anderen zal zich ongetwijfeld een onaangenaam gevoel van ontzetting meester maken. Goin wil de spelers zelf de keus laten: een bewapend mannetje mee laten lopen of niet. Als een speler dat niet wil, gebeurt het niet. Wel zal er altijd in de directe nabijheid een bewaker patrouilleren.

Colin Montgomerie (foto) en Tiger Woods worden extra goed in de gaten gehouden. Montgomerie werd een aantal weken op bijzonder onaangename wijze lastig gevallen door het publiek bij het Match Play Championship in Californi?. Toeschouwers die Montgomerie in Sawgrass lastig vallen kunnen er op rekenen dat ze van het veld af worden ge?scorteerd door de bewakers. Respect is waar het hier om draait. Voor Montgomerie zal het een opluchting zijn dat er nu iets aan de misstanden gedaan wordt. Hij kreeg deze week nog goed nieuws te horen, hij krijgt namelijk een wilcard voor het Shell Houston Open dat volgende week gespeeld wordt.